9. sınıftan 10. sınıfa geçerken geometriyi halletmek için ne yapılmalı?

metehan312123

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba önümde az bir zaman kaldı biliyorsunuz okullar 9 Eylül'de açılıyor elimde karekök yayınlarının geometri sıfır kitabı var hem YouTube'dan destek alarak hem de bu kitabı kullanarak geometrimi halletmek istiyorum. Önerdiğin kanal çalma listesi vs. varsa bana yardımcı olursanız sevinirim.

Geometriyi halletmen öyle ahım şahım önemli bir olay değil bence. Zaten 1 maksimum 2 yılda öğrendiklerini unutursun. Onun yerine bir adet problem kitabı veya TYT kaynağı daha işe yarar olur. Ha illa ben geometri çözüceğim diyorsan sonuç yayınları geometri ders MODÜLLERİ gayet öğreticidir. Aynı kaynağın bir de fasikül olanı var o çok daha giriş seviyesi önermem yani alırken dikkatli ol.

Geometriyi halletmen öyle ahım şahım önemli bir olay değil bence. Zaten 1 maksimum 2 yılda öğrendiklerini unutursun. Onun yerine bir adet problem kitabı veya TYT kaynağı daha işe yarar olur. Ha illa ben geometri çözüceğim diyorsan sonuç yayınları geometri ders modülleri gayet öğreticidir. Aynı kaynağın bir de fasikül olanı var o çok daha giriş seviyesi önermem yani alırken dikkatli ol.

İlk öncelikle değerli vaktini ayırdığın için çok teşekkür ederim şu anda bugünden itibaren bugünde dahil sıkı çalışacağım oyun vs hepsini bırakacağım sana sözüm olsun bir arkadaş sosyala şunu yazmış.

Kimya'da etkileşimler,
Fizik'te kuvvet ve hareket, iç-güç-enerji, madde ve özellikleri,
Biyoloji'de hücre.
Matematik'te mutlak değer, üslü-köklü sayılar, oran-orantı ve geometri.
Bu konulara özellikle zaman ayırman ve halletmen lazım. Hepsi 10.sınıfta karşına çıkacak mı hayır, ancak 9.sınıfın en önemli konuları bunlar denilebilir. Üçgenleri kesinlikle çalışmalısın. Yoksa 10.sınıfta zorlanırsın.
Bende sosyalde bunu okuduktan sonra başlamalıyım dedim sende buraya konu eklemek istersen ekleyebilirsin günlük 5 6 saatimi vermeye çalışacağım son 3 4 günde salarım dinlenirim zaten okul açılıyor diye ona göre bir program yaparım gibime geliyor bu konulara çalışacağım sence yeterli mi biyolojim 0 9. sınıfta çok az çalışmışımdır quizler falan olduğundan onun harici hiç çalışmadım şimdiden teşekkürler.

İlk öncelikle değerli vaktini ayırdığın için çok teşekkür ederim şu anda bugünden itibaren bugünde dahil sıkı çalışacağım oyun vs hepsini bırakacağım sana sözüm olsun bir arkadaş sosyala şunu yazmış.

Kimya'da etkileşimler,
Fizik'te kuvvet ve hareket, iç-güç-enerji, madde ve özellikleri,
Biyoloji'de hücre.
Matematik'te mutlak değer, üslü-köklü sayılar, oran-orantı ve geometri.
Bu konulara özellikle zaman ayırman ve halletmen lazım. Hepsi 10.sınıfta karşına çıkacak mı hayır, ancak 9.sınıfın en önemli konuları bunlar denilebilir. Üçgenleri kesinlikle çalışmalısın. Yoksa 10.sınıfta zorlanırsın.
Bende sosyalde bunu okuduktan sonra başlamalıyım dedim sende buraya konu eklemek istersen ekleyebilirsin günlük 5 6 saatimi vermeye çalışacağım son 3 4 günde salarım dinlenirim zaten okul açılıyor diye ona göre bir program yaparım gibime geliyor bu konulara çalışacağım sence yeterli mi biyolojim 0 9. sınıfta çok az çalışmışımdır quizler falan olduğundan onun harici hiç çalışmadım şimdiden teşekkürler.

Bu arada fizikte iyiyimdir aynı şekilde kimyadada orta seviyedeyim denilebilir sadece biyolojim 0 matematikte orta düşük seviyedeyim denilebilir ama geometrim düşük seviyede ondanda biraz geometri dedim ama kafam çok karışık.

9'dan 10'a geçen bir insan için için 6 saat çalışmanın hâla fazla olduğunu düşünüyorum çünkü bu sürecin daha başındasın ve hızlıca sıkılırsın. Tavsiyem günde 2 veya 3 saat -ki 3 saat bile bence fazla- çalışman. Biyolijide eksik olduğunu düşünerek bir TYT biyoloji kaynağı(Biyotik) bir tane paragraf kaynağı (paragrafım iyi diyorsan limit, ortalamadır diyorsan da ÜçDörtBeş) alman, bir de elinde hazır bir kimya kaynağın varsa onu bitirmen eğer çok zor soruları varsa da zor sorularını atlaman yönündedir tavsiyem. Belirttiğin fizik konularında iş-güç ve kuvvet zaten daha detaylı biçimde 11. sınıfta var. Matematikte ise evet geometri çok önemli bi konu ama 1 yıl boyunca sadece denemeden denemeye çözersen çok rahat unutursun. Bence geometriyi de 11. sınıfta bitirmen daha iyi olur. Kezâ mutlak değer de geometri kadar olmasa da rahat unutulan bi konudur ama hâla tavsiyem problem çözmen yönünde. Çok gerilme çünkü önünde daha çok zaman var.

9'dan 10'a geçen bir insan için için 6 saat çalışmanın hâla fazla olduğunu düşünüyorum çünkü bu sürecin daha başındasın ve hızlıca sıkılırsın. Tavsiyem günde 2 veya 3 saat -ki 3 saat bile bence fazla- çalışman. Biyolijide eksik olduğunu düşünerek bir TYT biyoloji kaynağı(biyotik) bir tane paragraf kaynağı (paragrafım iyi diyorsan limit, ortalamadır diyorsan da ÜçDörtBeş) alman, bir de elinde hazır bir kimya kaynağın varsa onu bitirmen eğer çok zor soruları varsa da zor sorularını atlaman yönündedir tavsiyem. Belirttiğin fizik konularında iş-güç ve kuvvet zaten daha detaylı biçimde 11. sınıfta var. Matematikte ise evet geometri çok önemli bir konu ama 1 yıl boyunca sadece denemeden denemeye çözersen çok rahat unutursun. Bence geometriyi de 11. sınıfta bitirmen daha iyi olur. Kezâ mutlak değer de geometri kadar olmasa da rahat unutulan bir konudur ama hâla tavsiyem problem çözmen yönünde. Çok gerilme çünkü önünde daha çok zaman var.

O zaman hocam ben gene de içim rahat olsun diye şöyle yapayım problemler+geometri+kimya genel tekrar özellikle kimyasal etkileşimler+fizikte kendimi eksik hissettiğim noktalar+biyolojidede genel tekrar diyeyim ama çok sıkılıyorum biyoloji çalışırken anlayamıyorum bazı şeyleri ama gene de genel tekrar yapmaya çalışmam yeterli olur sanırım.

Günlük 10 haftalık 50 (2 gün kafa molası) soru da paragraf eklesen hiç fena olmaz. Daha fazla çözmene de gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı