90 bin TL bütçe ile kasa toplama önerisi

Bütçe
90000
AMD ekran kartlarında FSR var. NVIDIA bana göre aşırı abartılıyor hiçbiri fiyatını hak etmiyor.
@@YüzbaşıJohnPrice topladığı sistem için şöyle problem var hepsiburada dışında bi yerden satın alamıyorum oradada önerdiği bileşenler diğer sitelere göre 3-4k daha pahalı o yüzden sepet bi tık uçtu :D

@@Yüzbaşıjohnprice topladığı sistem için şöyle problem var Hepsiburada dışında bir yerden satın alamıyorum orada da önerdiği bileşenler diğer sitelere göre 3-4K daha pahalı o yüzden sepet bir tık uçtu :D

Toplamda ne kadar oldu? Ve neden sadece Hepsiburada? @YüzbaşıJohnPrice hocamın attığı sistemde belki anakart kısılabilir bütçeni geçiyorsa zaten onun dışında kısılabilecek bir şey yok.

msi sıvı soğutucu hakkında bende duymuştum kötü olduklarını. peki nvıdıa serisinden 4070 super yerine alabileceğim ne varki 4070 ti superide hiç övmüyolar
4070TiSuper'i kim övmüyor hocam. Taş gibi kart.
evet fiyatlar konusunda haklısın ama 9070XT de dlss teknolojisi yok diye biliyorum belki o açıdan gereksiz pahalı olabilir.

msi dışında sıvı soğutucu için önerebileceğin kaliteli bir marka varmı acaba ?
DeepCool, Arctic, Cooler Master, NZXT bunlar güzel markalar.

O kadar çok kullanıcı varken bunu neye dayanarak söylüyorsun. Bilmediğimden soruyorum yanlış anlama lütfen.

Çünkü AMD 30 bin TL olacak olan 9070XT ile 48-60 bin TL arası olan 5070 Ti ile aynı performansı veriyor. Bu fiyat farkı ile mesela X3D işlemci alınır.

1741207146900.png

Evet fiyatlar konusunda haklısın ama 9070XT de DLSS teknolojisi yok diye biliyorum belki o açıdan gereksiz pahalı olabilir.

Tabii ki var DLSS yerine olan FSR var ama DLSS kadar iyi mi? Hayır. Ancak bu gidişe kesinlikle aynı seviyeye doğru gidiyorlar. En büyük sorun FSR ayarı olan oyun sayısı çok az hele bazıları FSR 2 de kaldığı için FSR 4 yani alacağınız ekran kartının son FSR teknolojisini kullanamazsınız. Minimum FSR 3 olmalı FSR 4 kullanmak için ona da şükretmek lazım. Eğer AMD ivme yakalarsa FSR kullanan oyunlar artacaktır.

Fiyatlar gereksiz pahalı hiçbiri fiyatını hak etmiyor 9070XT 5070 Ti ile neredeyse kafa kafaya ve fiyat 30k olarak belirlendi o ekran kartı için bedava bir fiyat.
9070xt benchmarklarına şimdi bakıcam daha yeni eve geldim. Eğer gerçekten fiyatı dediğin gibiyse ve lansmanda anlatılanlara yakın bir benchmark varsa artık senden daha çok AMD önericem hocam 🤣🤣🤣🤣.

9070XT benchmarklarına şimdi bakacağım daha yeni eve geldim. Eğer gerçekten fiyatı dediğin gibiyse ve lansmanda anlatılanlara yakın bir benchmark varsa artık senden daha çok AMD önereceğim hocam 🤣🤣🤣🤣.

9070XT babadır. Artık sadece 9070XT önereceğim :D

4070TiSuper'i kim övmüyor hocam. Taş gibi kart.

DeepCool, Arctic, Cooler Master, NZXT bunlar güzel markalar.
4070Super den TiSuper'e geçmek için belirttiğim bileşenlerden hangilerinden kısabilirim sence şuan alacağım hiçbir şey kesin değil o yüzden her öneriyi köşeye yazıyorum

Çünkü AMD 30 bin TL olacak olan 9070XT ile 48-60 bin TL arası olan 5070 Ti ile aynı performansı veriyor. Bu fiyat farkı ile mesela X3D işlemci alınır.

Eki Görüntüle 2438730

Tabii ki var DLSS yerine olan FSR var ama DLSS kadar iyi mi? Hayır. Ancak bu gidişe kesinlikle aynı seviyeye doğru gidiyorlar. En büyük sorun FSR ayarı olan oyun sayısı çok az hele bazıları FSR 2 de kaldığı için FSR 4 yani alacağınız ekran kartının son FSR teknolojisini kullanamazsınız. Minimum FSR 3 olmalı FSR 4 kullanmak için ona da şükretmek lazım. Eğer AMD ivme yakalarsa FSR kullanan oyunlar artacaktır.

İnşallah 30k olur ben pek sanmıyorum vergiler KDV falan bir 40k yı bulur gibime geliyor ama hayırlısı.

İnşallah 30k olur ben pek sanmıyorum vergiler KDV falan bir 40k yı bulur gibime geliyor ama hayırlısı.

AMD ile NVIDIA aynı fiyat politikasından ilerlemiyor. NVIDIA 35 bin TL olan 5070 Ti'ı ülkemize diğer eklemelerle minimum 44 bin ile girdi bu da arada 9 bin TL fark demek. AMD'nin bu kadar yüksek fiyattan ilerlemeyeceğini düşünürsek 30 bin TL pek mümkün.

4070Super den TiSuper'e geçmek için belirttiğim bileşenlerden hangilerinden kısabilirim sence şuan alacağım hiçbir şey kesin değil o yüzden her öneriyi köşeye yazıyorum

Az önce 9070xt benchmarklarına baktım. Koşun koşun 9070xt alın. Uçun uçun 9070xt alın. 4070Super, 4070TiSuper'i geçtim. 5070Ti'ın ensesinde kart. Eksik yanları var tabii ki. Nvidia'nın hala önde olduğu konu çok fakat şöyle bir durum var 5070Ti şu an piyasa 50k civarı. Adamlar 30-35k fiyatlı yani neredeyse yarı fiyatına 2k Native görüntüde 5070Ti'ın ensesinde. Hatta ve hatta Cyberpunk 2077 gibi Nvidia oğlu Nvidia olan bir oyunda bile 5070Ti'ın ensesinde. Tekrar söylüyorum evet dezavantajları var evet eksik olduğu konular var FSR'ın kullanımı ve Ray Tracing durumu uzun uzun konuşulmalı fakat 30-35k Fiyatta 5070Ti'ın dibinde bu kart neredeyse yarı fiyatında. Tam bir 2k kartı. 9070xt düşünün kesinlikle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı