90 Derece Sıcaklık Ekran Kartının Ömrünü Kısaltır mı?

Yer
Antartika
RX570 8 GB kullanıyorum bir süredir ısınma sorunum var. Ortalama 80-85 derece civarı 1-2 saat sonra 89 dereceyi buluyor. Sizden gelen tavsiyeler üzerine Undervolt'ta yaptım kasa kapaklarınıda çıkardım ama sorunuma çare olmadı. Ekran kartının bu kadar ısınması ömrünü kısaltır mı? En azından kısa vadede çok büyük bir performans kaybı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi modeli sıcaklık yüksek gibi.

Ömrü kısalma konusunu ben de merak ediyorum ama bu kadar fazla olması? Derecenin? Kasanızın hava sirkülasyonu iyi değil gibi? Ve kaç tane fan kullanıyorsunuz? Ayrıca aklıma gelen kart yüksek sıcaklıklara dayanacak şekilde tasarlanıyor. Transistörleri/GPU çekirdeği ama PC herhangi bir uyarı veriyor mu? 90 derecede vermez diye düşünüyorum.

Rahat ol. Benim ekran kartı 110 Derecede çalıştığını bilirim.
110 derecede çalışması transistörlerin yıpranmayacağı anlamına gelmez. 95 dereceden sonra genel olarak silikon transistörleri yıpranmaya başlıyor. Tabi her transistör tipinin belli bir dereceye direnci var. O dereceden sonra yıpranma başlıyor. Yüksek ısılar uzun vadede işlemci ve ya grafik işlemcinin daha fazla ısınmasına, daha düşük performans göstermesine ve senaryolara göre gereğinden fazla güç tüketmesine sebep oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…