90 Derece Sıcaklık Ekran Kartının Ömrünü Kısaltır mı?

Yarı iletkenler 150-200 dereceye kadar dayanabilir fakat anakartınızın üzerinde yer alan lehim noktları ısınıp soğudukça ve aradan belirli bir süre geçtikte artık görevini yerine getirmediği için sıkıntı çıkartacaktır.

Bence bir toz temizliği yapın, garantisi varsa gönderin, termal macunu değişimi yapılsın, o sırada kasa içini temizleyip hava akışını düzenleyin.

Uzun vadede kötü diyorlar ancak yaz aylarında böyle olması normal. Yaz bitince ve ortalama sıcaklıklar düşünce ekran kartı da daha az ısınmaya başlar. O zamana dek daha az ısınmasını sağlamak yani daha az oyun oynamak bana göre mantıklı olurdu.

Fanlar kaç devirde çalışıyor? Undervoltun yanında özel fan profili oluşturun.
Profili oluşturmuştum zaten. Kartta donanımsal bir problem var. Eskiden ısınma sorunum yoktu.
90'da Pc kapanıyor. Ondan 89 derece oluyor. Kasada bulunan cam kapağı ve ön kapağı çıkardım. Kasa kaynaklı değil yani.
Kullanmayın böyle uzun vadede çok zararlı. Benim 570 85 dereceye ulaştığı zaman frene basmaya başlıyor sizde nasıl 90 dereceye çıkmasına izin veriyor?
Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. İade talebim kabul olur herhalde. 2. Kart bu. Başka ekran kartım yok mecbur kullanıcam

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…