9000-9500TL sistem önerisi

QVO SSD'ler mümkünse en son tercihiniz olsun.
 
Eksik kaldığını düşündüğünüz bir parça varsa diğerlerinden kısıp ona yüklenebilirim. Eksik kalması muhtemel parçalar OC yapacaksanız anakart olabilir ya da ekran kartını 2070S isteyebilirsiniz hallederim. 2070S koymama sebebim zaten 2070'de 2070S'de 144 Hz monitörde 144 fpsden fazla verdiğinden gerek duymadım.
QVO SSD'ler mümkünse en son tercihiniz olsun.

Neden hocam?
Yazma ömrü falan derseniz zaten sadece depolama yapacak biri ne kadar yazma kullanabilir ki yani bir sorun çıkartmaz. Render yapılacaksa o başka.
 
QVO'lar QLC ile üretiliyor. Yani her bir hücrede 4 bit tutuluyor. İşin teknolojik alt yapısını internetten araştırabilirsiniz.
QLC'de yazma işlemi daha zor olduğu için kontrolcü daha fazla işlem yapıyor ve bunun sonucunda yazma hızları düşük çıkıyor. QVO'yu SSDlerin Green serisi olarak düşünebilirsiniz. Öncelik hız yerine kapasite.

QVO yani isminden de anlaşılabileceği gibi QLC yapısını kullanıyor. SSD hızlarında SLC > MLC > TLC> QLC gelir. QVO'larda hızı yüksek tutmak için alan boşken bazı 4 bitlik hücreler 1 bit tutarak sanki SLC gibi çalışıyor ve yazma hızlarını yükseltebiliyor. Ancak alan azaldıkça bu özelliği kullanamıyorsunuz.
 

Yani yazma ömrü az. Ama okuma ömrü Evo ile aynı. Bu render yapmayan birine sorun yaratmaz. Hızları aynı bu arada sadece rastgele yazmada Evo çok az önde onun dışında bir farkları yok.
 

Geri
Yukarı