9000 TL'ye sistem tavsiyesi

Bütçe
9000

pandakotta

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Ben ofiste kullanılmak üzere 8-9 bin arası bir bilgisayar toplayacağım. Bilgisayarda oyun oynanmayacak lakin 1500 lira civarına bir harici ekran kartı konulması gerekiyor ve aradığım bir özellikte 2 TB harddiski olmalı. Yardımınızı esirgemeyin zira acilen almam gerekiyor. Yardım eden arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim, saygılar diliyorum.

Not: Eklediğim sistem taslak olması açısından Intel mi AMD mi almalıyım çok kararsızım.

Dosya Ekleri

• pece.jpg
    80,9 KB · Görüntüleme: 108
Sistem çok pahalı olmuş. Başka sitelerden bakıp ekran kartı daha yüksek bir modelini daha ucuza alabilirsiniz. İstanbul içindeyseniz itopyaya gidin onlar daha uyguna topluyorlar.

Öncelikle iyi akşamlar, hem iş hem oyun amaçlı kullanacağınız için AMD bir sistem tavsiye ediyorum.
Sisteme gelecek olursakta tek seferde böyle tek tek parçaları toplayarak PC almak biraz pahalı oluyor ve o seçtiğiniz ekran kartı fazla iyi değil benim size tavsiyem İtopya sitesinden 6000-8000₺ arası hazır bir sistem seçerek o sistemi dilediğiniz gibi özelliklerini artırıp ya da kısıp almanız olacaktır.

Oyun yok diyor.

Oyun yok kısmını yanlış okumuşum ama yine de tavsiyem AMD Ryzen bir işlemci seçmesi yönünde
Hocam oyun oynanmayacak yazmışsınız o kısmı ben yanlış okudum
Yinede AMD Ryzen işlemci tavsiye ediyorum ve yine İtopya üzerinden daha uyguna daha güzel bir sistem alacağınızı söylemek istiyorum zaten en pahalı parça ekran kartı GTX 1650 size fazlasıyla yetecektir oyun oynamayacağınız için kaldı ki hiçte oynatmayacak bir kart değil.

Arkadaşlar attığım resim sadece bir taslak oluşturması açısından.Her parça hangi siteden ucuzsa ordan alcam lakin donanım piyasasıyla alakam olmadığı için şuan hangi parçaları almam gerektiğini hiç bilmiyorum komple sistem tavsiyesine ihtiyacım var.

Bilgisayarın amacı tam olarak nedir sadece ofis muhasebe gibi programlar mı yoksa AutoCAD gibi çizim programları veya başka programlar mı kullanılacak. Ekran kartı olarak teknik bir tanım yerine parasal bir tanım vermeniz ekran kartının ne için kullanılacağını anlaşılmasını zorlaştırıyor.

Hocam bilgisayar sadece office programları nette takılma bazende oyun oynamak için.Lakin öyle ağır oyunlar falan değil.Alan adam paralı biri benden rica etti bende parça araştırıyorum uzun süre tam performans götürcek bir bilgisayar lazım ama kesinlikle 8 bin monitör hariç harcanmalı daha ucuza kapatmak istemiyor.

KDV'den düşecek sanırım sadece ofis için monitör hariç 8000 TL iyi bir bütçe çünkü.

İşelmci: AMD Ryzen 5 3600 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Anakart: MSI B550-A PRO 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP ATX Anakart | ITOPYA

RAM: G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram (F4-3200C16D-16GVKB)

SSD: Samsung 970 Evo Plus MZ-V7S500BW 500 GB NVMe M.2 SSD Fiyatları ve Özellikleri

HDD: Seagate Barracuda ST2000DM008 3.5' 2 TB 7200 RPM 256 MB SATA 3 HDD Fiyatları ve Özellikleri

Kasa: Aerocool Ore Saturn 4x12cm Fixed RGB Fanlı, Pencereli, Kart Okuyuculu USB 3.0 Siyah ATX Oyuncu Kasası (AE-ORS) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik

Ekran kartı: GIGABYTE GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6 192 Bit Nvidia EG-GV-N166SOC-6GD Ekran Kartı | En Ucuzu Akakçe

PSU: High Power 600W Performance GD 80+ Gold Güç Kaynağı

7900 TL gibi bir rakam çıkıyor. Sırf muhasebe ve net için çok saçma bir sistem ama dediğiniz rakama geliyor. Ben iş yerinde i7 3770 Kullanıyorum ekran kartı yok ve işim AutoCAD 2 boyutta 8 GB RAM düşünün artık. Tabii Intel bir sistemde kurulabilir ama ona daha vakıf olanlar yazarlar. 1000 TL fark olsun derseniz işlemciyi 3700X'de çevirebilirsiniz.

Arkadaşlar adam aradı pc kesin intel olsun dedi ve 8500 TL nakit attı akşama kadar pcyi almam gerekiyor acil yardımınıza ihtiyacım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…