9060 XT çöküp duruyor

devoker

Hectopat
Daha fazla  
CS, LoL gibi Online oyunlarda hiç çökmedi ama genellikle hikaye oyunlarında 15 dakika oynayamıyorum oyunu. Kardeşim Roblox oynuyor bilgisayardan onda bile çökmeyi başarıyor. Küçük bir donma oluyor sonra oyun kapanıyor. Alalı 4-5 gün oldu şimdiden illallah ettirdi. İnternetten baktım AMD sürücülerinin kronik sorunuymuş sanirsam yaşamayan kalmamış. Satıcıya ulaşıp iade falan mı isteyeyim yoksa çözümü var mı?

AMD'nin bahsettiğin kronik sorunu eski sürücülerde vardı. Güç kaynağının yeterli olduğuna emin misin? Genelde ondan kaynaklı oluyor.

650W yeterli olduğunu düşünüyorum.

Ryzen 5 7500F.
32 GB RAM.
Battle-AX B650M Plus.
9060 XT Reaper 16 GB.
1 TB M.2 SSD
2 TB HDD
4 RGB kasa fanı.
120 mm işlemci soğutucu.

Sizce?

BIOS ayarlarını falan da yaptım ve ekran kartım o kadar da güç kullanmıyor. Az önce WhatsApp bile çöktü.

Şayet sistemin eski ekran kartın yeniyse ve temiz kurulum yapmayıp sadece sürücü silip yüklediysen ondan kaynaklı olabilir. Temiz bir kurulum yaptım ya da sistemi komple yeni aldım diyorsan daha fazla vakit kaybetmeden aldığın yer ile görüşüp iade et. Daha zaten 4 - 5 gün olmuş iade almaları lazım.

En güncel sürücülerde bir sorun yaşamıyorum oyunda çökmesi donması gibi sorunları sürücüden overclock yapınca yaşıyorum ki bu normal bir durum bir ihtimal ekran kartı stock olarak overclocklu olabilir mi?

En güncel sürücülerde bir sorun yaşamıyorum oyunda çökmesi donması gibi sorunları sürücüden overclock yapınca yaşıyorum ki bu normal bir durum bir ihtimal ekran kartı stock olarak overclocklu olabilir mi?

Evet reaper modeli fabrika çıkışlı overclocklu olarak geliyormuş.

Şayet sistemin eski ekran kartın yeniyse ve temiz kurulum yapmayıp sadece sürücü silip yüklediysen ondan kaynaklı olabilir. Temiz bir kurulum yaptım ya da sistemi komple yeni aldım diyorsan daha fazla vakit kaybetmeden aldığın yer ile görüşüp iade et. Daha zaten 4 - 5 gün olmuş iade almaları lazım.
Sistem komple yeni hocam. Şimdi arkadaşın dediği gibi DDU ile sil yükle yapacağım.

Arkadaşımın 9060XT'si bu frekanslarda çalışıyor onda henüz bir çökme sorunu görmedik frekans düşürmeyi deneyin bir olmazsa DDU ile sürücüleri kaldırın.

1758125716778.png

@devoker, normal şartlarda sorun yaşamamanız lazım. Bu kronik mevzuları eski kartlarda kaldı. NVIDIA şu anda daha sorunlu. Sorununuza gelecek olursak, bir önceki driver sürümünü kurup deneyin. Windows güncellemeleri de sıkıntı bu aralar. Arkadaşım bizzat Windows'un eski bir sürümünü yüklediğinde hiçbir çökme sorunları kalmamıştı. BIOS güncellemeyi deneyebilirsin. garip bir şekilde benim 1 oyunda olan çökmemi düzeltmişti.

Arkadaşımın 9060XT'si bu frekanslarda çalışıyor onda henüz bir çökme sorunu görmedik frekans düşürmeyi deneyin bir olmazsa DDU ile sürücüleri kaldırın.

Eki Görüntüle 2575571

Hocam az önce kardeşim oynuyordu iki dakika yaptım ayarı geri bıraktım arkamı döndüğüm gibi oyunu yine çöktü :D

@devoker, normal şartlarda sorun yaşamamanız lazım. Bu kronik mevzuları eski kartlarda kaldı. NVIDIA şu anda daha sorunlu. Sorununuza gelecek olursak, bir önceki driver sürümünü kurup deneyin. Windows güncellemeleri de sıkıntı bu aralar. Arkadaşım bizzat Windows'un eski bir sürümünü yüklediğinde hiçbir çökme sorunları kalmamıştı. BIOS güncellemeyi deneyebilirsin. garip bir şekilde benim 1 oyunda olan çökmemi düzeltmişti.
Windows 11 denemeli miyim peki? Daha mı çok sorun yaşarım yoksa azalır mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı