Çözüldü 9070 XT sistem mavi ekran hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jetstream CAT

Hectopat
Oyunlarda kasma yok normal bilgisayar bazen saatlerce oynuyorum ama mavi ekran gelmiyor.
Bazen de bilgisayarı açıyorum yine oynamaya başlarken mavi ekran geliyor bir anda. Ne zaman geleceği belirsiz neden geldiği de belirsiz ve Valorant oynuyorum. Sistemimde RX 9070 XT - Ryzen7 7800x3DDen oluşuyor neden mavi ekran yiyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Jetstream CAT, hataların tümü farklı şekillerde gerçekleşmiş, hata kodları da farklı ama hataya sebep olan şey hep aynı, tpm.sys. TPM hata vermiş. Sizden şunları yapmanızı istiyorum:

BIOS ve chipset sürücüsünü güncelleyin. İkisini de anakartın sitesinden temin edebilirsiniz. Bu arada BIOS sürümü olarak en son Beta sürümü var. Beta sürümünü kurmayın. Ondan bir önceki normal BIOS sürümünü kurun. 7E27v1G sürümü yani.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunları yaptıktan sonra mutlaka dönüş yapın.
Merhaba. Minidump dosyalarını oluştuysa paylaşır mısınız?
{Eğer Google Drive ile paylaşacaksanız herkese açık şekilde paylaşın.}

Merhaba. Minidump dosyalarını oluştuysa paylaşır mısınız?
{eğer Google Drive ile paylaşacaksanız herkese açık şekilde paylaşın.}

Sıkıştırıp paylaşamıyorum 10 dk dır deniyorum ne yapmam lazım erişim engellendi diyor sürekli.

Sıkıştırıp paylaşamıyorum 10 dk dır deniyorum ne yapmam lazım erişim engellendi diyor sürekli.
Minidump klasörünü direkt masaüstündeki klasöre yapıştırıyorsunuz sanırım. Minidump klasörünün içindeki dosyaları seçip, kopyalayıp masaüstünde oluşturduğunuz yeni klasöre yapıştırın, öyle sıkıştırıp upload servisine yükleyin ve paylaşın.

Minidump klasörünü direkt masaüstündeki klasöre yapıştırıyorsunuz sanırım. Minidump klasörünün içindeki dosyaları seçip, kopyalayıp masaüstünde oluşturduğunuz yeni klasöre yapıştırın, öyle sıkıştırıp upload servisine yükleyin ve paylaşın.

@Jetstream CAT, hataların tümü farklı şekillerde gerçekleşmiş, hata kodları da farklı ama hataya sebep olan şey hep aynı, tpm.sys. TPM hata vermiş. Sizden şunları yapmanızı istiyorum:

BIOS ve chipset sürücüsünü güncelleyin. İkisini de anakartın sitesinden temin edebilirsiniz. Bu arada BIOS sürümü olarak en son Beta sürümü var. Beta sürümünü kurmayın. Ondan bir önceki normal BIOS sürümünü kurun. 7E27v1G sürümü yani.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm

elektrik kesintisi yaşanıyor şuan yaşadığım yerde ara ara güvenli bir yere geçince yapayım anakartın telef olmasını istemiyorum
çözüm olarakta bunu işaretliyorum

Elektrik kesintisi yaşanıyor şu an yaşadığım yerde ara ara güvenli bir yere geçince yapayım anakartın telef olmasını istemiyorum.
Çözüm olarak da bunu işaretliyorum.
Gerek yoktu çözüm işeretlemeye. Tamamdır, uygun bir zaman halledersiniz BIOS'u ve chipset sürücüsünü. Geri dönüş yapın bu arada bu işlemleri yaptıktan sonra.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı