90k sıralama ile gidilebilecek bölümler?

Ther

Megapat
Arkadaşlar merhaba. Evet, yığılma falan filan derken çok şükür ben istediğim sıralamayı elde ettim. Ne yazık ki 85k girdiğim sıralama, karaktersiz okulumun verdiği puanla 98k oldu. Neyse, kafamdaki bölümler şunlar ve sizden de tavsiye almak istedim:
İlköğretim matematik öğretmenliği.
Veterinerlik.
Yazılım mühendisliği.
Bilgisayar mühendisliği.
Yıldız teknik inşaat mühendisliği.

Ne dersiniz? @333365(özel teşekkür ve sevgilerimle)

Ayrıca şuna da cevap alırsam çok mutlu olurum: Geçen sene 115k ile kapatan bölüme 98k ile girebilir miyim? Risk çok mu?

Benim görüşüm inşaat mühendisliği dışında diğer bütün bölümler güzel. Öğretmenlik gönül işidir parası için seçmeni önermem matematiğe ilgin varsa ve okulu seviyorsan öğretmen ol derim. Veterinerlik de günümüzde rağbet gören bir meslek. Kendine ait bir klinik açarsan ve tutarsa paraya para demezsin. Mühendislikler ise yazdığın gibi bilgisayarlarla alakalı. Bu konuya ilgin ve merakın varsa ve mühendis olmak gibi bir hayalin varsa onları seç derim. Bence günümüzde yazılımla alakalı olan bölümlerde üniversitenin bir önemi kalmadı. Kendi bilgi ve tecrübene göre iş buluyorsun. Ama iyi bir üniversiteden mezun olmak hayat görüşü olarak sana çok şey kazandırır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı