920M CS:GO düşük FPS

Orvenervel8641

Kilopat
Daha fazla  
Nedense oyunda önceki eskiden oynadığım PC'den daha az FPS alıyorum. 60-70 arası düşünürken en düşük ayarlarda 1280x720 çözünürlük ayarında FPS'im 40ı geçmiyor oyunun %90'ında 30 FPS'in altında oynuyorum. Valorant'ı ise çok makul seviyede kasma olmayark 60FPS'te oynayabiliyorum. Bilgisyar özellikler mi aşağıya bırakıyorum. (Not: Performans arttırıcı neler var söylerseniz sevinirim çünkü oyun içi ayar hariç hiçbir yerden ayar yapmadım)

Intel Core i5-4200u işlemci
920M 2 GB ekran kartı
4 GB 1600MHz DDR3 RAM

Hocam klişe kaçacak belki ama 1 yılı geçtiyse termal macunları değiştirmenizi kesinlikle öneriyorum. Benim laptopumda 1050 var 6 ay sonunda oyunun menüsü bile kasıyordu kendim de yapabilirdim ama servise verdim yaptırdım termal bakımlarını macun yenilemiş oldular ve ilk günkü performansa döndü. Size de yararlı olacağına eminim eğer son bir yıldır değişmediyseniz.

Nedense oyunda önceki eskiden oynadığım PC'den daha az FPS alıyorum. 60-70 arası düşünürken en düşük ayarlarda 1280x720 çözünürlük ayarında FPS'im 40ı geçmiyor oyunun %90'ında 30 FPS'in altında oynuyorum. Valorant'ı ise çok makul seviyede kasma olmayark 60FPS'te oynayabiliyorum. Bilgisyar özellikler mi aşağıya bırakıyorum. (not: Performans arttırıcı neler var söylerseniz sevinirim çünkü oyun içi ayar hariç hiçbir yerden ayar yapmadım)

Intel Core i5-4200u işlemci.
920M 2 GB ekran kartı.
4 GB 1600MHz DDR3 RAM.

Termal macunu yenileyin derim ve ayrıyeten durumunuz varsa 8 GB yapın RAM'inizi.

Dostlar termal macunu yaklaşık 1 1.5 ay önce yenilemiştim sıcaklık değerleride Valorant oynarken kadar yüksek değil büyük ihtimal bilgisayarı değiştirmek lazım...

Dostlar termal macunu yaklaşık 1 1.5 ay önce yenilemiştim sıcaklık değerleride Valorant oynarken kadar yüksek değil büyük ihtimal bilgisayarı değiştirmek lazım...

Yeni laptop su devirde ciddi bir fiyat hele oyun laptoplari en az 7000'den ben derim ki 180 TL'ye 4 GB bir RAM daha al 2. slotun varsa hem Dual Channel cok rahat bir performans artışı sağlar yoksa da 8 GB'lık alıp sendekini değiştirirsin oda 350TL gibi bir fiyat tutar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı