Steam 932 Mbps internette Steam 325 mbit/sn ile indiriyor

Birisi MB/S diğeri Mbit/S internet hızını 8 ile bölersen az çok Steam'deki internet hızını vermesi lazım.
Kasıtlı şekilde Mbit/S şeklinde kullanıyorum ki gerçek internet hızımı göreyim. Görüldüğü gibi çok düşük. MB/S olarak bakmam bir şeyi değiştirmeyecek. Benim bu koşullarda Steam'de 850-900 Mbit/S çekim sağlamam gerekiyor.

Şu anda dünyada hiçbir yerde 1000 MB/s internet ile 1000Mbit/s indirme yapamazsın. İnternet hızı ve indirme hızı aynı şey değildir.
1 ay önce 900 Mbit/S ile Steam üzerinden "başka bir bilgisayar" ile yapıyordum.

Sınırlandıran şey Steam'in kendisi. Epic Games'ten bedava bir oyun indirmeyi dener misin?
Şimdi deneyip atacağım.

Kasıtlı şekilde Mbit/S şeklinde kullanıyorum ki gerçek internet hızımı göreyim. Görüldüğü gibi çok düşük. MB/S olarak bakmam bir şeyi değiştirmeyecek. Benim bu koşullarda Steam'de 850-900 Mbit/S çekim sağlamam gerekiyor.

1 ay önce 900 Mbit/S ile Steam üzerinden "başka bir bilgisayar" ile yapıyordum.

Şimdi deneyip atacağım.

Dediğim gibi pek mümkün değil Steam'de indirme hızını ve internet hızını ayrı ayrı görebiliyorsun o ayarla oynamış olabilirsin. Şu an Mbit/s olarak bile alman gerekenin çok üstünde değerler alıyorsun.

Dünyanın hiçbir yerinde 1000 Mbps hız ile sana 900 Mbps indirme hızı sağlayamaz. Ayrıca 100 Mbps hızla bile tam hız vermiyor ortalama 10 Mb/s ile indiriyor bunun önüne geçemezsin. Sen anlık olarak o hızı görmüş olabilirsin. Ayrıca sen ne kadar ayar yaparsan yap alacağın maksimum indirme hızı ile indirirsin. Ama illaki sorun olduğunu düşünüyorsan Müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı oluştur. Onlar da sana aynısını söyleyecek çünkü.

Bazı arkadaşlar çok çabuk kabullenmiş. Bu böyle olur, daha hızlı inmez demeye getirmişler. Elbette daha hızlı indirme mümkün.

1- Sorunun kaynağı Steam ise indirme sunucusunu değiştirmek çözüm olabilir. Bazı sunucular yoğunluk yüzünden hız sınırı uygulayabilir.
2- Eski HDD'ler bu yazma hızlarına düşebilir. Öyle olduysa indirme hızına darboğaz yapabilir. HDD değilse veya başka program daha hızlı indiriyorsa zaten bu ihtimal değildir.
3- Uzun süredir SSD'ye TRIM işlemi yapılmamış olabilir. Bu çok fazla yazma hızı kaybına sebep olur ve SSD daha hızlı yıpranır.
4- Başka bir yazma işleminden dolayı önbelleği dolmuş SSD'ler ciddi miktarda -yazma hızı tarafında- performans kaybı yaşar. Düşük kalitede olanlarda çok komik hızlara dahi düşebilir(20-40-60 MB/s gibi). Bu durum SSD'yi bir süre boşta çalışması ile kendiliğinden düzelir.

İlk akla gelen(en baştaki) ihtimal en kuvvetli olanı.

Dünyanın hiçbir yerinde 1000 Mbps hız ile sana 900 Mbps indirme hızı sağlayamaz. Ayrıca 100 Mbps hızla bile tam hız vermiyor ortalama 10 Mb/s ile indiriyor bunun önüne geçemezsin. Sen anlık olarak o hızı görmüş olabilirsin. Ayrıca sen ne kadar ayar yaparsan yap alacağın maksimum indirme hızı ile indirirsin. Ama illaki sorun olduğunu düşünüyorsan müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı oluştur. Onlar da sana aynısını söyleyecek çünkü.

Sonunda biri daha yazmış kendinden şüphe etmeye başlayacaktım.

Steamle ilgili sorun ben de 600-750 Mbit/S arası indiriyorum. Pubg harici tüm oyunlar böyle pubg güncellerken veya indirirken 900 Mbit/S üstüne çıkıyor.

Muhtemelen
Bazı arkadaşlar çok çabuk kabullenmiş. Bu böyle olur, daha hızlı inmez demeye getirmişler. Elbette daha hızlı indirme mümkün.

1- Sorunun kaynağı Steam ise indirme sunucusunu değiştirmek çözüm olabilir. Bazı sunucular yoğunluk yüzünden hız sınırı uygulayabilir.
2- Eski HDD'ler bu yazma hızlarına düşebilir. Öyle olduysa indirme hızına darboğaz yapabilir. HDD değilse veya başka program daha hızlı indiriyorsa zaten bu ihtimal değildir.
3- Uzun süredir SSD'ye TRIM işlemi yapılmamış olabilir. Bu çok fazla yazma hızı kaybına sebep olur ve SSD daha hızlı yıpranır.
4- Başka bir yazma işleminden dolayı önbelleği dolmuş SSD'ler ciddi miktarda -yazma hızı tarafında- performans kaybı yaşar. Düşük kalitede olanlarda çok komik hızlara dahi düşebilir(20-40-60 MB/s gibi). Bu durum SSD'yi bir süre boşta çalışması ile kendiliğinden düzelir.

İlk akla gelen(en baştaki) ihtimal en kuvvetli olanı.

SSD yazma hızım çok düşük ve muhtemelen Steam indirirken aynı anda yazdığı için hız da alamıyorum, SSD değiştirip bu konuda paylaşacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı