950 TL'ye kadar PSU önerisi

tiranazor

Hectopat
Anakartım Casper H110M C2h ekran kartım GTX1050 Ti 4 GB.
80+ sertifikalı bir PSU almak istiyorum fakat Sharkoon Rampage vs bu markaları kimse önermemiş kafam karıştı neyi alabilirim.

Saydığın markaları önermeme sebebimiz kötü olmaları. Bu bütçede HV PRO harici pek de orta şeker bir şey olmadığı için normal. Ayrıca bu marka meselesi de değil, o olayı farklı boyutlara taşır. HV PRO alabilirsin kısacası, diğerleri HV PRO'ya kıyasla iyi değil.

80+ sertifikalı bir PSU almak istiyorum.
Neden?

Saydığın markaları önermeme sebebimiz kötü olmaları. Bu bütçede HV PRO harici pek de orta şeker bir şey olmadığı için normal. Ayrıca bu marka meselesi de değil, o olayı farklı boyutlara taşır. HV PRO alabilirsin kısacası, diğerleri HV PRO'ya kıyasla iyi değil.

Neden?
Şart gibi birşeymiş sistemin güvende olması için yeni wd blue 2tb hdd aldım da sorunlu çıktı yada benim psu takar takmaz bozmuş olabilir iade ettim yeniden sipariş verdim aynı hdd yi bu sefer işi sağlama almak istedim

@tiranazor

Şart değil, önemli bir şey de değil. 80 Plus sertifikası verimlilikle ilgili bir şey, sistemin güvende olması sertifikadan ziyade güç kaynağının iç yapısıyla ilgili. Ben 80+ Gold sertifikaya sahip P750GM'nin patladığını da gördüm. Sertifika iyidir ama tek başına yeterli değil, güç kaynağının iç yapısı iyiyse enerji verimliliği dışında sertifikanın pek de bir önemi yok.

HDD'nin sorun çıkarması tamamen PSU ile alakalı olmayabilir çünkü hassas aletler. Çalışmaz halde iken bile sert bir darbe aldıkları zaman ömürleri doluyor onların. Direkt PSU'ya suçu atmak saçma.

Şunu da aşağıya bırakayım. Adet oldu sertifikanın önemli bir şey olduğunu zanneden üyelere göstermek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

60ebef8a6b0297.38093700_jlhpgiqfomekn_500.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı