950M Valorant gün geçtikçe FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

Synxd

Hectopat
RAM
8 GB 2166 MHz
Ekran kartı
Gtx 950M 4GB
Anakart
X550VX
İşlemci
İ7 6700HQ
Önceden 1920x1080 çözünürlükte en az 100 FPS alırdım. Yanında Discord, Spotify açık kalırdı. Artık 1280x1024 çözünürlükte 60 FPS, bazen 40 FPS kadar düşüyor. Tüm programları kapatmak zorunda kalıyorum. Ticket atıyorum işe yarar bir çözüm sunmuyorlar, ne yapmalıyım? (sıcaklıklar 70-80 derece)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım laptop kullanıyorsunuz. Ekran kartı ve sıcaklık değerlerini göz önüne alırsak bu kadar Fps kaybı yaşamanız çok normal. Sıcaklıkları biraz düşürmek adına işlemci termal macununu yenileyebilirsiniz. Ayrıca ram takviyesi de yapılabilir. Etkisini illa göreceksiniz. Az çok demeyeyim boş geçmeyeyim derseniz temiz format kurulumu üstüne bir sistem kullanımı şu anda aldığınız performanstan çok daha iyi bir performans verecektir. Eski kasamda eskiden Lolde 100 FPS'leri görürdüm. Şu anda 25'i geçmiyor. Gün geçtikçe bilgisayarlar ömrünü tamamlıyor. Farklı bir şey yapıp aman aman bir FPS artırmayı düşünmeyin yapamazsınız.

Sanırım laptop kullanıyorsunuz. Ekran kartı ve sıcaklık değerlerini göz önüne alırsak bu kadar FPS kaybı yaşamanız çok normal. Sıcaklıkları biraz düşürmek adına işlemci termal macununu yenileyebilirsiniz. Ayrıca RAM takviyesi de yapılabilir. Etkisini illa göreceksiniz. Az çok demeyeyim boş geçmeyeyim derseniz temiz format kurulumu üstüne bir sistem kullanımı şu anda aldığınız performanstan çok daha iyi bir performans verecektir. Eski kasamda eskiden LoL'de 100 FPS'leri görürdüm. Şu anda 25'i geçmiyor. Gün geçtikçe bilgisayarlar ömrünü tamamlıyor. Farklı bir şey yapıp aman aman bir FPS artırmayı düşünmeyin yapamazsınız.

Teşekkürler.

Bazen eski sürücüler daha iyi çalışıyor. Benim laptopta 920M var en yeni driveri kurunca FPS düşüyor eski driverle kullanıyorum.

En güncel driverın her zaman daha iyi olduğu söylenir ama işe yaradıysa sürüm ismi nedir bende bir bakayım.

Her zaman yeni driver iyi diye bir şey yok kapitalizm diye bir şey var bu dünyada her şeyi denedim benim ekran kartına güncelleme artık gelmiyor en günceli kurunca LoL de 60'ın altına düşüyor FPS bazı oyunlara optimizasyon getirirken bazı oyunları unutuyorlar. Güncel kartlar için en güncel driver geçerli olabilir ama eski kartları öldürüyorlar buna Windows güncellemeleri de dahil. Kartımız aynı değil ama 2018 Eylül driveri kullanıyorum zaten 2019'dan sonra benim karta güncelleme vermediler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı