9700K 4.6 GHz vs 5.0 GHz

@dogant
OC gereksiz diyenler boşa K serisi almasın anakarta da o kadar para vermesin iyi bir anakart nereden baksan 1700'den başlayıp 2500 arasında yazık günah en ucuzunu alınız.
Arkadaşa harfiyen kalıtıyorum eger anakartı iyi bir seri sıvı sogutma iyi işlemcide K serisi ise OC yapmanın hic bir zararı olamaz zaten Intel'de sigorta verdi 19 dolarlık OC sırasında bozulursa.
Garantiden işlemci alabilirisiniz.
Link Purchase
Ben stabil 5.0 GHz'de kullanıyorum gayet memnunum 70 dereceyi hiçbir oyunda görmedim bile stabil.
Prime 95 gibi işkence testinde bile en fazla 81 derece olmuştu.
Ama Intel'de OC atacaksanız güzel anakart güzel sıvı sogutma şarttır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye yüklenen oyunlarda deli fark yaratır.

Bence OC yapmalısın.

Bende 8600K mevcut Z370 980 Ti. İşlemcide sıvı soğutma mevcut.
1, 335V 4, 8GHz kullanıyorum bariz fark ediyor akıcılıkta. GPU kullanımını etkiliyor sabit % 90 ve üstü.
Sıcaklıklarda ne kadar düşük voltajda yakalarsan o kadar soğuk çalışıyor. Oyunda bende 55-60 derecelerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Belki lazım olur, şuraya bırakayım, referans olur.

i7 9700k kullaniyorum, ayarlarimin hepsini paylaştim, aylardır kullaniyorum. Hic bir oyunda 70C bile görmedim. Sistemim:

Paylaştim dostum o video 19 dk prime 95 testi var sardirip bakabilirsin 1 saatlikte resim atmistim

Bu neden yanlış bilgilendirme almış ki? Doğru diyor.
Edit: Raporladım ve düzeltildi lol.

K işlemcisine anakarta ve sogutmaya para vermeyin yanliş buluyorsaniz overclock zarari olmaz
Sadece yanlis yapilan overclock vardir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…