9700X için anakart önerisi

Teşekkür ederim ilgin, zamanını ayırdığın için.

RAM olarak 6000MHz CL28'e karar kıldım geçikme ne kadar düşük o kadar iyi olur. Zaten işlemcide 5600 MHz destekliyor.

Anakartta kararsızım hala kasada kontrolcü yok. Fanlarda sıkıntı yaşar mıyım 3 pin 4 pin muhabbeti. Sıvı soğutma takacağım, belki kasanın altına fan takarım sıkıntı yaşar mıyım çoklayıcı kullanmak gerekecek herhalde.

NZXT'nin H5 Elite kasasını kullanıyorum, soğutma ve hava akışı konularında problem yaşamıyorum. Ancak sıvı soğutma takacak olursanız tavana 360mm takamıyorsunuz, 240mm versiyonlara bakmanız gerekiyor. Haberiniz olsun.

Dostum işlemci 5600 MHz destekliyor demişsin buna göre bir hesap yaptıysan yanlış bir düşünce çünkü 5600 MHz 9700X in Boost clock u. Yani işlemcinin kendi belleklerine ait. Sizin RAM seçiminizde bunu düşünmenize gerek yok. Oyun oynayacaksanız yüksek frekanslı RAM'i tercih etmelisiniz.

Parça önerisi istiyorsan seve seve yardımcı olurum ancak istediğin parçaları ve ayırdığın bütçeyi kullanma amacıyla beraber söylemelisin.

Sistemi topladım siparişi verdim ya. Değiştirmeye uğraşmaya değer mi? 1-2 kişi yazdı öyle işlemcin 5600 MHz destekliyor diye deyince düşük gecikmeli olanı aldım.

Sistemi topladım siparişi verdim ya. Değiştirmeye uğraşmaya değer mi? 1-2 kişi yazdı öyle işlemcin 5600 MHz destekliyor diye deyince düşük gecikmeli olanı aldım.

Gerek yok hocam hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…