970A-UD3 anakartlı sistem oyun oynarken kapanıyor

Isı değerlerim maximum 35 40 dereceye çıkıyor. Anakart max 55 60, ekran kartı da max 55 60 derecelerde. Bir sorun yok gibi ?

İşlemcin maksimum 35-40 derece ise benim de adım Gökhan değil. Oyunlarda yaşıyorsan bu problemi PSU'dan diyebilirim.

Ama şunu da söyleyeyim sisteminin neredeyse aynısını 350 watt dandik bir PSU ile hiçbir sorun yaşamadan çalıştırmıştım uzun bir süre.

Son düzenleyen: Moderatör:
SS atayım istersen ? Birden fazla programla aynı sonucu veriyor. Soğutucuya dokunduğum zaman çoğunlukla buz gibi oluyor zaten ? Evet, sadece yeni nesil oyunlarda oluyor.. Aslında süresi de çok belli olmuyor. Mesela Skyrim'i tekrar kurdum, daha karakter yaratamadan kapandı bi defa.. Sonra saatlerce oynadım bi sıkıntı olmadı. Sıcaklık için de önerdiğin bir program varsa test yapıp SS koyabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen 3 saat yeni çıkan bir oyunu oynayacaksın ve 35-40 dereceyi geçmeyecek ? Ölsem inanmam .

Ekran kartının sürücüsünden girip bakabilirsin sıcaklık değerine. Mümkünse oyun esnasında kaç derece olduğunu göster.

Oyunu durdurup ekran kartını üfleye üfleye soğuttuktan sonra değil :D

Ama sorunun PSU'dan kaynaklanıyor gibi. Değiştirmende büyük fayda var. Ekran kartı güncel oyunlarda kendini zorlar ve maxsimum güç tüketimine yaklaşır. Gereken enerjiyi bulamayınca da benzini bitmiş araba gibi durur.

Zaten ekran kartı 50 dereceyi geçiyor. 35 40 derece işlemci.. Öyle gösteriyor en azından.. Ya psu değiştirmeden yapabileceğimiz birşey yok mudur acaba ? Param kalmadı da. Herhangi bir program, ayar kısmak gibi birşeyler falan ?

Eğer PSU'dan ise yapıcak birşey yok ama yine de aldığın yere götürüp kontrol ettir, emin ol. Ya da boşa para vermek istemiyorsan üşenme, PSU'yu sök ve kontrol ettir ama yük altında bakmak lazım.

Eğer sorun gerçekten PSU'dan kaynaklanıyorsa bilgisayarı daha az zorlaman gerekecek kapanmaması için. Bunun içinde ayarları özelliklede ekran kartını zorlayan ayarları fazla yükseltmemek gerek. Bunun sonu yok. Mutlaka alacaksın yeni bir PSU.

Kullandığın sıcaklık programı CoreTemp mi ?

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı