98° CPU mu olur?

  • Konuyu başlatan BİM
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 2.279

BİM

Hectopat
Katılım
1 Nisan 2020
Mesajlar
603
Çözümler
2
Merhabalar,

Normalde boşta 36°, yükte 65-70° geçmeyen işlemci bugün 98° gördü. Mesela şu an forumda gezinirken 50° ve çok fazla. Tamam havalar çok sıcak ama bu kadar da etkilemez diye düşünüyorum. Kasayı yakın zamanda temizledim. Fanları, işlemci fanını, işlemci ile fan arasında ki demiri olsun temizledim. Hatta kasanın yanına işlemciye denk gelen ekstra fan taktım. Az önce az da olsa bir ümitle güç kaynağımın kablolarını toparladım hava akışı için. Ama bir faydası olmadı maalesef. Son olarak aklımda termal macun kaldı. Son temizlikte böyle az kalmış eskiden sürülen bir termal macun vardı onu temizledim ancak yenisini sürmedim. Çok ciddiye de almamıştım ancak termal macun +20-30° etkiler mi ya? Kasada bir önde, bir egzoz ve bir de yanda işlemci karşısında fan var. Şimdi tam olarak bilmediğimden dolayı size sormak istedim. Bir termal macun bu kadar etkiler mi? Ya da başak bir sorun olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.
 
Termal macun MX4 alıp sürün en az 10 derece fark olur. Fanı düzgün oturttunuz mu?
Düzgün oturttuğumu düşünüyorum yani bu ilk kasa temizliğim değil daha öncesinde çok kez yaptım ancak bir sorun olmamıştı. İşte 98 dereceyi görünce acaba demir plakayı filan mı oturtamadım diye açtım kasayı baktım ama normal gözüküyordu gayet.
 
İşlemci ne zman aldınız termal macun süresi 2 ila 3 yıl kadar girmektedir. Başka bir sorunu olabilir
Peki ne kadar 98 derecede kaldı kaç sn veya dakika
 
Termal macun +20-30° etkiler mi ya?

O kadar da etkilemez de biraz daha serin çalışır. Isı iletimi daha verimli olur. İmzanızdaki işlemci ise 10 senelik işlemci, sıcaklık değerleri stok soğutucu ile 65-70° ise sorun değil. Eğer bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa yukarıdaki arkadaşın dediği termal macundan ve uygun fiyatlı 2 bakır borulu kule tipi bir soğutucu alıp biraz daha serin çalılşmasını sağlayabilirsiniz.
 
Arkadaşlar teşekkürler bakalım yarın hemen bir termal macun sipariş edeyim. En yakın zamanda gelir de düzelir umarım. Herkese çok teşekkürler.
 
Aynı sorun benim başıma geldi 1 ay önce falan termal macun sürdüm güzelce oturttum fanıda şu an Max 68.
 
Aynen öyle maalesef 10 senelik işlemci. Yükseltmek istedim ancak bir türlü olmadı. Bakalım termal macun geldikten sonra düzelir umarım.
Kaliteli bir macun sürün. Işlemciniz nedir bu arada?
Amd Athlon II X2 260 çok eski bir işlemci. Önereceğiniz termal macun var mıdır?
Mx4 62 kargo ile 70 TL civarında tutacak. Daha uygun fiyatlı bildiğiniz ya da önerebileceğiniz termal macun var mıdır acaba? Örneğin;

Bunlar ile çok farkı olur mu?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…