98° CPU mu olur?

• Konuyu başlatan BİM
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 2.279

BİM

Hectopat
Merhabalar,

Normalde boşta 36°, yükte 65-70° geçmeyen işlemci bugün 98° gördü. Mesela şu an forumda gezinirken 50° ve çok fazla. Tamam havalar çok sıcak ama bu kadar da etkilemez diye düşünüyorum. Kasayı yakın zamanda temizledim. Fanları, işlemci fanını, işlemci ile fan arasında ki demiri olsun temizledim. Hatta kasanın yanına işlemciye denk gelen ekstra fan taktım. Az önce az da olsa bir ümitle güç kaynağımın kablolarını toparladım hava akışı için. Ama bir faydası olmadı maalesef. Son olarak aklımda termal macun kaldı. Son temizlikte böyle az kalmış eskiden sürülen bir termal macun vardı onu temizledim ancak yenisini sürmedim. Çok ciddiye de almamıştım ancak termal macun +20-30° etkiler mi ya? Kasada bir önde, bir egzoz ve bir de yanda işlemci karşısında fan var. Şimdi tam olarak bilmediğimden dolayı size sormak istedim. Bir termal macun bu kadar etkiler mi? Ya da başak bir sorun olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

Termal macun sonrasında normal değerlerine dönecektir.

Ne almayı düşündünüz?
Amd Phenom II X6 1090T 150 TL ye görmüştüm ancak Ankara'da idi ve adam kargo yapamam demişti. Sonra piyasa da 1055T vardı ancak onlarda Ankara, İstanbul gibi şehirlerdeydi. Kendi şehrimde max X3 415 vardı. Bu forumda da bir arkadaş satıyordu ancak sonrasında bir şey yazmadı. Öyle yani sonuç olarak elde var sıfır. Ama tayin Ankara'ya çıktığı için bakalım ilan kovalayacağım artık.

AMD Phenom II X6 1090T 150 TL'ye görmüştüm ancak Ankara'da idi ve adam kargo yapamam demişti.

150 lira gerçekten iyi. Artık o işlemciler kara borsa oldu. Millet yeni sistem toplayamadığı için bu 10 senelik işlemciler de değerlendi. Malum sitede fiyatları 300-400 lirayı buluyor.

Bu forumda da bir arkadaş satıyordu ancak sonrasında bir şey yazmadı.

Ya satmaktan vazgeçmiştir ya da elden satmış size de söylememiştir. Malum 2. el piyasası.

Öyle yani sonuç olarak elde var sıfır. Ama tayin Ankara'ya çıktığı için bakalım ilan kovalayacağım artık.

Büyük şehirlerde daha çok bulunur. 10 senelik işlemciler illaki bir yerden çıkarlar. Bulamazsanız da üzülmeyin, sağlık olsun.

150 lira gerçekten iyi. Artık o işlemciler kara borsa oldu. Millet yeni sistem toplayaamdığı için bu 10 senelik işlemciler de değerlendi. Malum sitede fiyatları 300-400 lirayı buluyor.

Ya satmaktan vazgeçmiştir ya da elden satmış size de söylememiştir. Malum 2. el piyasası.

Büyük şehirlerde daha çok bulunur. 10 senelik işlemciler illaki bir yerden çıkarlar. Bulamazsanız da üzülmeyin, sağlık olsun.
Aynen öyle fiyat aralığı çok değişken o 1100T çok iyiydi de olmadı hayırlısı olsun. 1055T gördüm çokça ama onlarda da 150-200 TL olanları satıldı hep. Dediğiniz gibi sağlık olsun.
Tekrardan merhabalar,

Ürünü pazar günü sipariş ettim bugün geldi ve bir heyecan ile kullandım. Aldığım ürün Coller Master HTK 002 şuanlık bütçem buna yetti.
20200708_152559.jpg

Bilgim vardı ancak yine de birçok video izledim ve mercimek tanesi kadar sıkıp güzelce yaydım ve şu şekilde bir hal aldı. (Bu arada bu fotoğrafları denedikten sonra tekrar kasayı açtım ve o zaman çektim.)
20200708_152909.jpg

Bu şuan kasayı terkar açtıktan sonra ki hali. İşlemciye gelene kadar ki soğutma aşamalarını göstereyim.
20200708_152846.jpg

Bu işlemci ile fan arasında ki demir blok.
20200708_152714.jpg

Fanı da şu şekilde takılı idi.
20200708_152903.jpg

Demir bloğun işlemciye temas eden kısmı da bu şekilde.

Şimdi ben dediğim gibi uygulamadım ürünü ancak bilgisayarı açtığımda boşta 48-50 derece idi. Ekran kartı bile 43 derece iken işlemcim 50 dereceyi görüyor. Normalde boşta cpu 33 gpu 38-40 derece oluyordu. Şuan boşta 50 derece. Eskiden yükte 65-67 derece iken şuan yükte 98 derece. Bir süre beklemem mi gerekiyordu? Ne yapmam gerek neyi yanlış yapıyorum yardımcı olur iseniz sevinirim.
20200708_151446.jpg
20200708_151509.jpg

Benim eski laptopum (ASUS X555LB) 98 derece olmuştu GTA V oynarken.

Tamam da işte BIOS'dan CPU fan ayarını Turbo'ya aldım termal macun yeniledim bir etkisi olmadı sorun nedir acaba?
Ve yine tekrardan merhabalar,
Sorunumu çözdüm. Çok az bir tık daha termal macun sürdüm güzelce kapattım ve kasanın yanında ki fanı yukarıya yani işlemciye denk gelecek şekilde taktım. Ve şu an 37 dereceyi gördüm çok şükür.

20200708_165800.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı