9800x3D DeepCool LS520 SE ile bazen 95 dereceye çıkıyor

Bravdo

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yukarıda belirttiğim işlemciyi aldım soğutucumun markasıda başlıkta yazıyor, fakat işlemci boşta 50-53 arası, PUBG oyununa veya EA FC 24 girdiğimde 95 dereceye kadar çıkıyor BIOS'tan hiç ayar yapmadım ondan mı acaba? Termal macununu filan iyi sürdüm gereksiz harcama yapmadım macunda soğutucuyuda tam oturttum.
Boşta hiçbir sıkıntı yok normal bir işlemci gibi sıcaklığı vs çalışması, ağır oyunlara girdiğim zamanda donma veya diğer problemler çıkarmıyor gayet çok rahat oynayabiliyorum, yüksek FPS ile bir problem yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende zamanında Ryzen 7 7900 işlemcimi stok soğutucusu ile her yükte 95 derece ısıyla kullandım sıkıntı çıkmadı sende de sıkıntı pek çıkmaz ancak o soğutucu ile 95 dereceyi görmen kesinlikle bir yerde bir sorun olduğuna işaret. Ya termal macun kötü veya yanlış sürülmüş veya soğutucun bozuk.

Bende zamanında Ryzen 7 7900 işlemcimi stok soğutucusu ile her yükte 95 derece ısıyla kullandım sıkıntı çıkmadı sende de sıkıntı pek çıkmaz ancak o soğutucu ile 95 dereceyi görmen kesinlikle bir yerde bir sorun olduğuna işaret. Ya termal macun kötü veya yanlış sürülmüş veya soğutucun bozuk.
7800x3D kullanıyodum daha öncesinde onu 72-75 Derecelerinde çalıştırıyodu oyunlarda hocam.
9800x3D işlemcisi en üst tabaka bir işlemci olduğu için PUBG gibi oyunlarda 95 derece olması normal gibi geliyor banada diğer forumlarda'da benim gibi düşünenler var hocam.
Şöyle genel bir ekran resmi aldım incelersen çok sevinirim.
İşlemcin 7 7900 bir zarar görmediyse stok soğutucusuyla sıvı soğutucuyla 9800x3D görmez diye ümit ediyorum 360mm alana kadar :D

Dosya Ekleri

• ws.png
    ws.png
    68,2 KB · Görüntüleme: 22
9800x3D işlemcisi en üst tabaka bir işlemci olduğu için PUBG gibi oyunlarda 95 derece olması normal gibi geliyor banada diğer forumlarda'da benim gibi düşünenler var hocam.
95 derece olduğu andaki güç tüketim değerleri ne durumda? İşlemci kaç volt voltaj çekiyor? Kesinlikle normal olduğunu düşünmeyin. PUBG gibi hallice CPU kullanan bir oyun için 95 derecede çalışması absürt derecede yüksek. Bu oyunda böyleyse Prime 95 stres testinde ne olur acaba.

7800x3D kullanıyordum daha öncesinde onu 72-75 Derecelerinde çalıştırıyordu oyunlarda hocam.
9800x3D işlemcisi en üst tabaka bir işlemci olduğu için PUBG gibi oyunlarda 95 derece olması normal gibi geliyor bana da diğer Forumlarda'da benim gibi düşünenler var hocam.
Şöyle genel bir ekran resmi aldım incelersen çok sevinirim.
İşlemcin 7 7900 bir zarar görmediyse stok soğutucusuyla sıvı soğutucuyla 9800x3D görmez diye ümit ediyorum 360mm alana kadar :D

Benim işlemcim oyunlarda vs. çok daha yüksek güç tüketir ben PBO da kullanıyorum 200W limitli. 360Mm'ye geçtim oyunlarda işlemci 100W çalışıyor ucuz bir termal macun sürülü ve 75 dereceyi geçmedi. Ama tabii ki 200W yükte 100'ü buluyor :) macundan dolayı(macunu 50TL'ye aldım). İşlemci zarar görmez ancak Ryzen 7 7800X3D performansı dahi almıyor olabilirsin o sıcaklıkta işlemci kısma yaparak sıcaklığı dengelemeye çalışır. Termal macun ile soğutucun şüpheli.

95 derece olduğu andaki güç tüketim değerleri ne durumda? İşlemci kaç volt voltaj çekiyor? Kesinlikle normal olduğunu düşünmeyin. PUBG gibi hallice CPU kullanan bir oyun için 95 derecede çalışması absürt derecede yüksek. Bu oyunda böyleyse Prime 95 stres testinde ne olur acaba.
core performance boost modunu kapattım hocam çok fark etti sıcaklık PUBG oyununa girip test ettim sıcaklık 68 dereceye kadar düştü çok sevindim ya.

Benim işlemcim oyunlarda vs. çok daha yüksek güç tüketir ben PBO da kullanıyorum 200W limitli. 360Mm'ye geçtim oyunlarda işlemci 100W çalışıyor ucuz bir termal macun sürülü ve 75 dereceyi geçmedi. Ama tabii ki 200W yükte 100'ü buluyor :) macundan dolayı(macunu 50TL'ye aldım). İşlemci zarar görmez ancak Ryzen 7 7800X3D performansı dahi almıyor olabilirsin o sıcaklıkta işlemci kısma yaparak sıcaklığı dengelemeye çalışır. Termal macun ile soğutucun şüpheli.
core performance boost modunu kapattım hocam çok fark etti sıcaklık PUBG oyununa girip test ettim sıcaklık 68 dereceye kadar düştü çok sevindim ya.
FPS farkı bile yok diyebilirim hissetmedim yani.

Hocam CPB'yi kapatmak geçiçi çözüm olarak kabul edilebilir fakat soğutucunuz ile ilgili problemi kesinlikle göz ardı etmemenizi öneririm. CPB'yi kapatınca işlemciniz turbo frekanslara çıkmayıp base clock değerinde kalır.

Yeni konular

Geri
Yukarı