9800x3D için soğutma önerisi

Kule tipi soğutucu bu işlemci için yeterli bence. Ben kule tipini daha çok seviyorum bir de benim kasama tek fanli sıvı soğutmalar uyuyor sanırım. Maalesef

Dediğim gibi cbo kapalı iken boşta 50 oyunda 65'i zor görüyor.
Siz böyle diyince benim soğutucuda sıkıntı mı var diye bir düşündüm. Jet motoru gibi ses gelşyor mu ? Fan çok zorlanıyor olsa gerek.

ama ben bu ayarı açmak istiyorum. o yüzden yeterli bir kule tipine geçmek istiyorum.

ses gelmiyor valla zaten kulaklik takili oluyor çoğu zaman.
Abi nasıl olabilir, o soğutucunun benim sıvı soğutmaya yaklaşması imkansız. Ya ben yanlış bir şeyler yaptım, ya soğutucum bozuk ya da sen yanlış diyorsun. Occt extreme test yapar mısın bi. İşlemci sıcaklığını ve güç tüketiminin ss’ni atar mısın ? Sol üstteki kısmı.

Yarin yapabilirim

Hocam OCTT testinde 95 dereceyi direkt görüyor ama oyunlarda 65 Max boşta 50 49 vallahi saçma biraz ama yüksek wat çekince soğutamıyor galiba.

Phantom Spirit 120 SE, EVO
Peerless Assassin 120 SE

DeepCool AK620
DeepCool Assassin ıvs 140
DeepCool AG620

Scythe Mugen 6

Bunların hepsi 9800x3D için yeterli olacaktır hocam.
Özellikle co -30 undervoltundan sonra düşünmezsiniz bile.

Hocam bu undervoltu evet yapmak daha mantıklı. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Yarin yapabilirim

Hocam OCTT testinde 95 dereceyi direkt görüyor ama oyunlarda 65 Max boşta 50 49 vallahi saçma biraz ama yüksek wat çekince soğutamıyor galiba.

Kaç watt çekiyor işlemci ona baktın mı ?

Yarin yapabilirim

Bu videoyu izle hocam. Burada yapıldığı şekilde yapacaksınız.
Ben bir dipnot düşeyim; Ram frekansınız çok yüksek ise ör: 7000+
Curve Optimizer'i -25 ile başlatın.
Ram frekansınız 6000 civarında ise -30 yapın. Üzeri gereksiz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı