9900K ve 2070 düşük FPS sorunu

piavol

Centipat
Öncelikle herkese merhaba. İyi bir sistemim var fakat oyunlarda düşük FPS alıyorum. Arkadaşlarımda daha uygun bir bilgisayarla benden çok FPS aldıkları oluyor. Örnek veriyorum CS:GO'da eski bilgisayarım ile minimum 299 FPS alırken bu bilgisayarla 220-230 FPS alıyorum. Sorun nerede olabilir?
Kısacası sistemimden özet geçmek istiyorum:
  • Windows 10 Home
  • i9 9900K
  • RTX 2070
  • 16 GB 3200MHz RAM
  • 700W PSU
  • Z370-E anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
Kıyaslama imkanınız varsa başka bir oyunda da deneyin derim, yeni güncellemeden sonra herkeste bir fps düşüşü oldu. Bazı arkadaşlar karşı çıkabilir ama ben bir sorun olmadığı sürece driver güncellemesi yapmıyorum tabi kullandığım sürüm ile son sürüm arasında uçurum fark bırakmıyorum. 2. olarak eğer CS:GO özelinde bakıyorsak olaya ekran kartından çok işlemcide bir şeyler aramak doğru olur çünkü CS:GO ekran kartından daha çok işlemciye dayalı bir oyun

BIOS'unuz ve diğer bütün sürücüleriniz güncel mi?
Bu arada oyun grafik ayarlarının aynı ayarlandığına emin misiniz?
Evet biosum ve donanım driverlerim güncel. Aynı ayarlarda oynuyorum. Tek fark 1080p 75hz monitörde oynuyordum. 2k 144hz monitör aldım 2k da oynuyorum. Fakat 1920*1080p ye çektiğimdede aynı fps i veriyor
Sizin FPS'yi çalmışlar :)
Bütün sürücüler tam olarak kurulu mu, Vertical SYNC açık mı? Eski bir sürücüyü (ekran kartı) deneyin.
vsyc kapalı
Kıyaslama imkanınız varsa başka bir oyunda da deneyin derim, yeni güncellemeden sonra herkeste bir fps düşüşü oldu. Bazı arkadaşlar karşı çıkabilir ama ben bir sorun olmadığı sürece driver güncellemesi yapmıyorum tabi kullandığım sürüm ile son sürüm arasında uçurum fark bırakmıyorum. 2. olarak eğer CS:GO özelinde bakıyorsak olaya ekran kartından çok işlemcide bir şeyler aramak doğru olur çünkü CS:GO ekran kartından daha çok işlemciye dayalı bir oyun
sıfır i9 9900k işlemci var üzerinde işlemciden kaynaklanacağını sanmıyorum. Asusun driverlerine çok yabancıyım hangi driverleri yüklemem gerekiyor?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı