9950x3D için sıvı soğutma önerisi

Hocam bu konuda size katılmıyorum. Kasanın iç donanımla alakası olabileceği en önemli durum desteklediği sıvı soğutucu ölçüleridir. Marka farketmez yani. Hemen her sıvı soğutucu uyumlu olur kasa o ölçüyü destekliyorsa.

Sağlam bir işlemci 9950x3D ve imkanınız varsa 420mm Arctic destekleyen bir kasa almanız harika olur. Arctic piyasadaki siğer soğutuculardan 10mm kadar daha kalın bir radyatöre sahip. O nedenle kasanız 420 veya 360mm sıvı soğutucu desteklese bile Arctic'in radyatör kalınlığına da uyumlu olmalı.

Arctic önermemin bir sebebi de anakartı da ekstra soğutan bir fana sahip olması. Sağlam ısınan işlemciler etrafındaki komponentleri de sağlam ısındırır ve Arctic;'in ekstra anakart soğutma fanı burada çok yardımcı olacaktır size.
Bu kalınlık olayında boşluğa dikkat edip anakart + kasa + fan takılı iken radyatör ölçülerine göre boşluk uygun mu özellikle bu modellerde dikkat etmek şart. Bazı arkadaşlar sonradan fark ediyor bunu.

Hocam bu konuda size katılmıyorum. Kasanın iç donanımla alakası olabileceği en önemli durum desteklediği sıvı soğutucu ölçüleridir. Marka fark etmez yani. Hemen her sıvı soğutucu uyumlu olur kasa o ölçüyü destekliyorsa.

Sağlam bir işlemci 9950x3D ve imkanınız varsa 420mm Arctic destekleyen bir kasa almanız harika olur. Arctic piyasadaki siğer soğutuculardan 10mm kadar daha kalın bir radyatöre sahip. O nedenle kasanız 420 veya 360mm sıvı soğutucu desteklese bile Arctic'in radyatör kalınlığına da uyumlu olmalı.

Arctic önermemin bir sebebi de anakartı da ekstra soğutan bir fana sahip olması. Sağlam ısınan işlemciler etrafındaki komponentleri de sağlam ısındırır ve Arctic;'in ekstra anakart soğutma fanı burada çok yardımcı olacaktır size.

Benim bunu dememin asıl sebebi kasa içinin birbiriyle uyumlu gözükmesi. Zamanında bilgisayarımı toplarken Gamepower kasa alıp MSI sıvı soğutucu aldığımda her ne kadar RGB efektleri aynı olsa da görüntü olarak ciddi uyumsuzluk vardı. 3-5 derece insanın birkaç sene boyunca kullanacağı ve her gün göreceği bir şey için önemli değil bence.

Herkese iyi günler dilerim. Yeni bir sistem toplayacağım. İşlemci olarak Ryzen 9 9950x3D düşünüyorum. Bu işlemciyi soğutmak için hangi sıvı soğutmayı önerirsiniz?

Acil değilse TR'ye gelince şunu alın.

Ya da 420mm sıvı soğutma destekleyen bir kasa alın ve şunu tercih edin.

Ryzen 9 9950x3D işlemciyi Raijintek Zofos Ultra kasa ve Arctic Liquid Freezer III - 420 A-RGB soğutucuyu tepe montaj ile kullanıyorum. Oda sıcaklığı 26 derece, boşta çalışma ve 5 dakikalık Cinebench R23 testi yaptım maximum değerler bu şekilde. Herhangi bir fan ayarı yapmadım özelleştirme ile daha düşük seviyelerde kullanılır diye düşünüyorum.

boşta.png yükte.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı