9950x3D ve MSI RTX 5090 sistem toplama tavsiyesi

769333

Centipat
  • AMD Ryzen 9 9950x3D 4.3GHz 128MB önbellek 16 çekirdek AM5 4nm işlemci.
  • MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi 8400MHz(OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI DP ATX anakart.
  • G.Skill 64 GB (2x32 GB) Trident Z5 RGB 6000MHz CL30 DDR5 1.40v Dual kit RAM (2 adet)
  • MSI GeForce RTX 5090 32g Vanguard SoC launch Edition 32 GB GDDR7 DLSS 4 512 bit ekran kartı.
  • MSI MEG prospect 700r tempered glass ARGB USB 3.2 eatx bilgisayar kasası.
  • MSI MEG CoreLiquid S360 360mm işlemci sıvı soğutucu.
  • Corsair iCUE lınk LX120 RGB 120mm PWM üçlü kasa fanı.
  • MSI MEG AI1300p PCI-E5 1300W 80+ Platinium full modüler 120mm fanlı PSU.
  • MSI 4TB Spatium M580 Frozr GEN5x4 NVMe 2.0 3D NAND M.2 2280 SSD (14100 MB okuma / 12600 MB yazma)
Bu sistemin üzerine daha iyi sistem toplanır mı? Uyumsuz olacak parçalar var mı? Ya da bu daha iyi olabilir diyebileceğiniz bir parça var mı?

Sıvı soğutmayı o fiyat bandında DeepCool Mystıque 360mm yaparım. MSI sıvı soğutmada problem yaşayan çok fazla kullanıcı var.

Evet farklı sıvı soğutucu önerileri olan arkadaşlarım oldu. Bir marka üzerinden ekosistem kurmak daha mantıklı geldi. Ne gibi sorunlar yaşanıyor MSI'da?

Evet farklı sıvı soğutucu önerileri olan arkadaşlarım oldu. Bir marka üzerinden ekosistem kurmak daha mantıklı geldi. Ne gibi sorunlar yaşanıyor MSI'da?
Kronik sorunları çok oluyor hocam. İnternet'e biraz araştırma yaparsanız forumlarda vs çok görürsünüz. Bu modelde kronik sorun çıkmayanlar ama MSI soğutma görünce kanım çekiliyor.

Kronik sorunları çok oluyor hocam. İnternet'e biraz araştırma yaparsanız forumlarda vs çok görürsünüz. Bu modelde kronik sorun çıkmayanlar ama MSI soğutma görünce kanım çekiliyor.
Şu anki sistemimde yaklaşık 1 yıldır Cooler Master kullanıyorum mesela, pek sorun yaşamadım sence üst seviye sistemlerde de tercih edilebilir bir marka mı? Bu arada MSI'yı araştıracağım teşekkürler

Şu anki sistemimde yaklaşık 1 yıldır Cooler Master kullanıyorum mesela, pek sorun yaşamadım sence üst seviye sistemlerde de tercih edilebilir bir marka mı? Bu arada MSI'yı araştıracağım teşekkürler
Hocam Arctic, DeepCool, NZXT, Cooler Master, Corsair bunlar kaliteli markalar.

MSI MEG CoreLiquid S360 kullanıyorum ve 14900k gibi bir ateş topuyla oyunlarda 60 derecelerde geziyor üstelik çok sessiz. Render için de kullanıyorum ve gerçekten sessizliği ve performansı yük altındaki bir 14900k ile (ki bu 300W üstü demek) çok başarılı. Cinebench R23 multi-Core skorum sessiz profildeyken bile 41.000'in üzerinde geziyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…