9V Adaptörle 8,4V bataryayı nasıl şarj edebilirim?

En iyi ihtimalle pili fazla voltajla yakarsın. En kötü ihtimalle sahibindende ev bakmaya başlarsın.

Batarya teknolojisi hakkında bir bilgi varsa daha iyi olur fotoğrafta göremedim. Çok büyük ihtimalle seri bağlanmış 2 tane li-ion pil var bataryanın içinde. Eğer tahminim doğruysa şarj etmek için bunun gibi ürünleri kullanabilirsin
Bataryanın türü önemli burada. Li-ion pil mi yoksa farklı bir tür mü? Yoksa patlayabilir.
8.4V bataryanın voltajı mı yoksa şarj voltajı mı?
Örneğin 3.7V li-ion pil 5V ile şarj olur.
3.7V li-ion pil 4.2V ile şarj oluyor diye hatırlıyorum

En iyi ihtimalle pili fazla voltajla yakarsın. En kötü ihtimalle sahibindende ev bakmaya başlarsın.

Batarya teknolojisi hakkında bir bilgi varsa daha iyi olur fotoğrafta göremedim. Çok büyük ihtimalle seri bağlanmış 2 tane li-ion pil var bataryanın içinde. Eğer tahminim doğruysa şarj etmek için bunun gibi ürünleri kullanabilirsin

0.6V bu kadar önemli mi yav?

Peki 5V bir adaptörle şarj etmeye çalışsam olur mu?

Bataryanın içinde muhtemelen 2 adet 18650 pil vardır. Bunları 10V veya 12V ile şarj edebilirsin. Ama burada önemli olan li-ion piller düz voltajla şarj edilmez. Şarj kontrolcüsü ile şarj etmen lazım. Yoksa aşırı şarjdan ve ısıdan patlayabilirler.
Eğer 9V ile şarj etmeyi denersen piller yine dolar ama tam dolum olmaz. Yine de şarj kontrolcüsü gerekir.
3.7V piller 5V ile şarj olur. 4.2V pilin çıkabileceği maksimum voltaj seviyelerinden.

Son düzenleme:
Bataryanın içinde muhtemelen 2 adet 18650 pil vardır. Bunları 10V veya 12V ile şarj edebilirsin. Ama burada önemli olan li-ion piller düz voltajla şarj edilmez. Şarj kontrolcüsü ile şarj etmen lazım. Yoksa aşırı şarjdan ve ısıdan patlayabilirler.

3.7V piller 5V ile şarj olur. 4.2V pilin çıkabileceği maksimum voltaj seviyelerinden.
Batarya yatağını bir şarj kontrolcüsü içinden söktüm. Şarj kontrolcüsü bozulmuştu. Bataryayı takıp şarj edince, dolu gözüküyordu fakat kameraya taktığımda boş gözüküyordu
Batarya yatağını bir şarj kontrolcüsü içinden söktüm. Şarj kontrolcüsü bozulmuştu. Bataryayı takıp şarj edince, dolu gözüküyordu fakat kameraya taktığımda boş gözüküyordu
Bu şarjı tamir edebilir miyim?

Eğer elektrikten anlıyorsan bunun gibi bir kontrolcü alıp bağlayabilirsin. Attığım sadece örnek amaçlı. Bu attığım iki ayrı pil için. Ama senin batarya birleşik olduğu için bunun teklisini bulman lazım.

Bu yatak cihazın üstüne böyle oturuyor.
Eğer elektrikten anlıyorsan bunun gibi bir kontrolcü alıp bağlayabilirsin. Attığım sadece örnek amaçlı. Bu attığım iki ayrı pil için. Ama senin batarya birleşik olduğu için bunun teklisini bulman lazım.
Bendeki kontrolcü değil sanırım, bu telefon bataryalarını da şarj etmeye yarıyan cihaza benziyor örümcek varya.
Bendeki alet bu.
Bu alet çalışmıyor.

Dosya Ekleri

• 15854846183937252857315807116399.jpg
    15854846183937252857315807116399.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 46
  • 15854848580798320261361136392301.jpg
    15854848580798320261361136392301.jpg
    2,4 MB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Bence eğer elinden geliyorsa ilk önce şarj aletini tamir etmeyi dene. İçinde attığıma benzer küçük bir kart vardır. Kart yanmışsa yapacak birşey yok.
Şarj ayaklarına bak. Belki oksitlenme veya temassızlık varsa onu düzeltirsin.
Eğer problem çözülmezse ondan sonra alternatiflere yönelirsin.

Bence eğer elinden geliyorsa ilk önce şarj aletini tamir etmeyi dene. İçinde attığıma benzer küçük bir kart vardır. Kart yanmışsa yapacak birşey yok.
Şarj ayaklarına bak. Belki oksitlenme veya temassızlık varsa onu düzeltirsin.
Eğer problem çözülmezse ondan sonra alternatiflere yönelirsin.
Yanan parça yok içinde

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı