A-101'e iş görüşmesine çağrıldım

İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşamıyorum, ufak bir yerde merkezden biraz uzak bir yerde oturuyorum. İş olanakları çok kısıtlı.

Almanca.
Peki böyle gereksiz yerlerde çalışmak yerine staj yapabileceğiniz bir yer yok mu? Hatta belki de havaalanlarında ki fast foodcular da çalışabilirsiniz almancanız varsa ingilizcenizde vardır diye tahmin ediyorum.

Peki böyle gereksiz yerlerde çalışmak yerine staj yapabileceğiniz bir yer yok mu?
Köy gibi yerde yaşıyorum, bu işi bile 2 haftada toplamda 25-30 yere başvurarak zar zor bulabildim. B2 seviyesinde İngilizce biliyorum ancak önemi yok. Antalya'da yaşıyor olsam girerdim bir otele.

Üniversite'ye gideceğim yaz çalışmak için bir yer arıyordum ve 2-3 yere başvurmuştum. Bunlardan birisi ŞOK marketlerdi. Bölge sorumlusu senin yaşın üniversiteye gitmeye müsait sen 1 yaz durup gidecek misin dediğinde; evet, büyük ihtimalle gideceğim demiştim. Görüşmeden sonraki hafta aranıp diğer süreçleri tamamladım ve işe girdim. İşe girdikten sonra bölge sorumlusu mağazaya uğradığında beni dürüst olduğum için işe aldığını, diğer görüşmeye gelenlerinde benimle aynı yaşlarda olmasına rağmen hiçbirinin üniversiteye gitmeyeceklerini söylediklerini söyledi. Sonrasında, orada senin yalan söylemediğinden emin olduğum için seni işe aldım dedi. Bu benim başıma gelen bir olay senin için aynısı gerçekleşir mi garantisini veremem. 😄
Öğrenci olduğumu söyleyince işe almadı. Benim yerime alacakları eleman 1 hafta sonra A-101'in berbat çalışma koşullarından dolayı kaçıp gidince görürüm ben onları.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı