Filament işi biraz deneme yanılma işi. Eğer yazıcının kendi markasına ait filamentleri kullanırsan hiç uğraşmadan kaliteli çıktılar alırsın. "Ben o kadar para vermek istemiyorum gerekirse uğraşırım." diyorsan diğer markalara yönelebilirsin. Ha her marka da uğraştırmaz tabii ki ama uygun fiyatlı olanlar genellikle uğraştırıyor. Ben Creality K1 Max kullanıyorum. Uğraşmak istemediğim için de sadece Creality'nin filamentlerini kullandım bugüne kadar. Memnunum bir sorunum yok. Bir gün zaman ayırıp uğraşmak istersem alternatif ararım. Sen de bence ona göre düşünüp karar ver. Zaman sorunun varsa bilinen markalardan şaşma derim. Porima ve eSUN en çok kullanılan markalardan. Bu markaları daha önce farklı bir yazıcı ile denemiştim, uğraştırmamışlardı pek. Ama bunlar da zaten orijinal Creality filamentler ile aynı fiyat bandındalar. Bir de yerli üretim bir marka vardı adını hatırlayamadım şimdi. Onların filamentleri daha uygun fiyatlı ama uğraştırıyor. Direkt takıp kullandığım zaman hiç güzel çıkmamıştı baskım. Hatırlarsam yazacağım adını. Belki denemek istersin. Benim başka tecrübe ettiğim bir marka yok maalesef.
Markayı hatırladım (daha doğrusu mail arşivinde çıkardım

): Uzaras3D