A1 sınıf ehliyet için motor önerisi

Piques

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
1 ay sonra ehliyetimi alıyorum. Ancak alacağım motor konusunda bazı tereddütlerim var. Sıfır mı almalıyım 2. el mi, motor olarak ne almalıyım, alacağım motorda hangi özelliklerin olmasına dikkat etmeliyim, otomatik vites mi manuel mi almalıyım gibi birkaç sorum var. Scooter tarzı almayı düşünmüyorum. Naked veya Supersport tarzı bir motor alacağım. Bütçe 120-130k bandında fazla üstüne çıkamam. Önerileriniz nedir?

1 ay sonra ehliyetimi alıyorum. Ancak alacağım motor konusunda bazı tereddütlerim var. Sıfır mı almalıyım 2. el mi, motor olarak ne almalıyım, alacağım motorda hangi özelliklerin olmasına dikkat etmeliyim, otomatik vites mi manuel mi almalıyım gibi birkaç sorum var. Scooter tarzı almayı düşünmüyorum. Naked veya Supersport tarzı bir motor alacağım. Bütçe 120-130k bandında fazla üstüne çıkamam. Önerileriniz nedir?

Alacağın motor ilk motorun ise diğer şeyler falan hikaye: Piyasası nasıl? Parça bulmak kolay mı? Çok kronik var mı? Bu soruları düzgün cevaplayan motor alın. Hele hele 2. elde zor satacaksınız çoğunu ülkemizdeki piyasada olan Çin motorları 30'unda mezara giriyor. 10-15 binde anca zor zor satarsınız çoğunu. Zaten ilk motorunuz olacak düşecek ve trafiği öğreneceksiniz. Özellikleri, görünüşü gibi şeyleri 2. motorunuzda göz önünde bulundurun.

Alacağın motor ilk motorun ise diğer şeyler falan hikaye: Piyasası nasıl? Parça bulmak kolay mı? Çok kronik var mı? Bu soruları düzgün cevaplayan motor alın. Hele hele 2. elde zor satacaksınız çoğunu ülkemizdeki piyasada olan Çin motorları 30'unda mezara giriyor. 10-15 binde anca zor zor satarsınız çoğunu. Zaten ilk motorunuz olacak düşecek ve trafiği öğreneceksiniz. Özellikleri, görünüşü gibi şeyleri 2. motorunuzda göz önünde bulundurun.
Sizin öneriniz nedir peki? Dediğiniz kriterlere göre hangi markayı tercih etmeliyim? Bir de sizce sıfır mı almalıyım yoksa ilk motor olduğu için 2. el bir motorsiklete mi yönelmeliyim?

O bütçede Drift L ve TVS Raider dışında yok sanırım.
Yok hocam SRK 125r, Benelli 125s gibi birkaç motor daha var. Ama hangisini alacağıma emin olamadım. Zannedersem SRK 125r için parça sorunu var diyorlardı. Ancak şu an bu modele daha yakın gibiyim.

Drift ve Raider bu bütçe için pek mantıklı motorlar değil zira drift Çin malı Raider de biraz vasat kaçar. QJ ve RKS da önermem Benelli ve Pulsar güzeldir ama Benelli'yi dikkatli kullanmanız lazım servistekilerle dost olursunuz yoksa. Scooter istemiyorsunuz sanırım ama düşünürseniz bu piyasalarda 2.el bir PCX bulabilirsiniz.(biraz şans ve bütçe arttırımı gerekli tabii) ama PCX ömürlük motordur düzgün kullanımda 50 100 hatta 150 bin gören insanlar var piyasası da peynir ekmek gibi gidiyor araba ile bile takaslayabilirsiniz.

Sizin öneriniz nedir peki? Dediğiniz kriterlere göre hangi markayı tercih etmeliyim? Bir de sizce sıfır mı almalıyım yoksa ilk motor olduğu için 2. el bir motosiklete mi yönelmeliyim?

Yok hocam SRK 125R, Benelli 125S gibi birkaç motor daha var. Ama hangisini alacağıma emin olamadım. Zannedersem SRK 125R için parça sorunu var diyorlardı. Ancak şu an bu modele daha yakın gibiyim.

Dostum TWS önereceğim ama o motordanda pek bir şey beklenmez. Gereksiz abartılıyor küçük çocuklar tarafından. Görüntüsü ekranını falan bir kenara koy ns 125 falan bak derim. Piyasası güzel, parça sorunu az, fiyatı normalden bir tık pahalı ama iyi gider. Bana sorarsan biraz bekle A2 al düzgün bir şey al derim büyük ihtimal zaten aileden gelecek para kardeşim sabret bence. Emin ol su gibi akıyor zaman.

Drift ve Raider bu bütçe için pek mantıklı motorlar değil zira drift Çin malı Raider de biraz vasat kaçar. QJ ve RKS da önermem Benelli ve Pulsar güzeldir ama Benelli'yi dikkatli kullanmanız lazım servistekilerle dost olursunuz yoksa. Scooter istemiyorsunuz sanırım ama düşünürseniz bu piyasalarda 2.el bir PCX bulabilirsiniz.(biraz şans ve bütçe arttırımı gerekli tabii) ama PCX ömürlük motordur düzgün kullanımda 50 100 hatta 150 bin gören insanlar var piyasası da peynir ekmek gibi gidiyor araba ile bile takaslayabilirsiniz.

Dostum adam scooter tarzı istemiyorum demiş. PCX hatta direk Honda ezikklenebilinecek bir marka değil motor konusunda fakat o PCX falan hayatta o fiyatı hak etmiyor dostum 125'lik makine gitmiyorda. Anca paket için falan alırsın. Gündelik kullanım için gereksiz harcama olur.

Adam akıllı çokta pahalı olmayan hem kaliteli aklıma direk NS125 geliyor.Eski modellerinde önde ABS standart olarakta geliyor yeni modellerde arka ve ön olarak yenilendi fakat bütçe yetmiyor sanırsam.Drift asla bakma NS125'e bütçe yetmezse Raider 125 mevcut.

Dostum adam scooter tarzı istemiyorum demiş. PCX hatta direk Honda ezikklenebilinecek bir marka değil motor konusunda fakat o PCX falan hayatta o fiyatı hak etmiyor dostum 125'lik makine gitmiyorda. Anca paket için falan alırsın. Gündelik kullanım için gereksiz harcama olur.

Yazdığım mesajı okudunuz mu hocam? Eğer düşünme gibi bir ihtimali olursa diye söylediğimi belirtmiştim. Ayrıca PCX kullanmış birisi olarak söylüyorum tam anlamında alternatifleri olmadığı için fiyatında şişirme var evet ama piyasası ve parça durumu olarak çok iyi olduğunun siz de farkındasınızdır.

Hocam diğer önerileri de değerlendirdiğimde zannedersem alabileceğim Benelli 125-S ve Bajaj Pulsar NS 125 var. İkisine de baktım ve alınabilir bence. Siz ikisi arasından hangisini önerirsiniz? PCX de dediğiniz gibi düzgün kullanımda kolay gider ancak ben bu ehliyet işine de dediğim gibi naked/roadster (veya o tarz) tarzı motorlar için girdim. Zaten ileride araba aldıktan sonra motorsikletle çok ilgileneceğimi düşünmüyorum. O yüzden almışken görünümü de hoş olan bir motor almak istiyorum.

Dostum TWS önereceğim ama o motordanda pek bir şey beklenmez. Gereksiz abartılıyor küçük çocuklar tarafından. Görüntüsü ekranını falan bir kenara koy ns 125 falan bak derim. Piyasası güzel, parça sorunu az, fiyatı normalden bir tık pahalı ama iyi gider. Bana sorarsan biraz bekle A2 al düzgün bir şey al derim büyük ihtimal zaten aileden gelecek para kardeşim sabret bence. Emin ol su gibi akıyor zaman.

NS 125 güzel gibi bunu düşüneceğim. Parayı da valla bizimkiler sağolsun pandemiden önce dolara yatırınca motor alabilecek paraya ulaştım. A2 ehliyet için beklemek istemiyorum çünkü şehiriçi ulaşımda kullanabileceğim bir araç lazım ve zaten ileride B ehliyet alınca motorla çok ilgileneceğimi zannetmiyorum. O yüzden şimdi çok da pahalı olmayan ileride elimden çıkarabileceğim (bu çok önemsediğim bir kriter değil ancak ilerde kolaylık sağlar) şehiriçi kullanıma uygun motor bakıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı