A10 7870K ve GTX 1050 Tİ Darboğazı

Astra

Hectopat
Daha fazla  
  • CPU: AMD A10 7870K
  • GPU : R7
  • Anakart: MSI A68HM-E33 V2
  • Ram: GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1866MHz CL10
  • HDD: WD 500GB 7200rpm
  • Kasa: EVEREST RAMPAGE 72 GAMİNG
  • Ekran : PHILIPS
Bu sisteme ASUS GTX 1050Tİ 4GB taktım, GTA V'te %100 CPU kullanımı varken, %43 GPU kullanımı oluyor ben biliyordum zaten darboğaz olacağını ama bu kadarını da düşünmedim ?
(En fazla 56.8FPS aldım, en az 32.3 FPS civarına düştü)

LOL'de 33FPS düştü en fazla 160, ortalama 80.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burda adam 1366x768 oynuyor çoğu zaman GPU kullanımı %90 - %99 civarı, arada bir darboğaz oluyor.

Ekranımın çözünürlüğü 1440x900.

Driverlar güncel Windows 8.1 Pro kullanıyorum. Driverlar güncel, GTX 1050Tİ driver'ını da sitesinden indirdim neden bu kadar darboğaz oluyor olabilir ?
(Olmazsa Windows 10 kurup tekrar deniyeceğim.)

Bu arada sıcaklıklar iyi (60°C GPU, CPU'yu hatırlamıyorum ama düşüktü.)

Buda benim rust videom. (Mause'yi sağ tarafa çevirince drop giriyor) :

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
O çözünürlükte darboğaz yapması normal. 1080P oynasaydın o işlemci darboğaz yapmaz o karta. GTA 5 oyunu da işlemciye yüklenen bir oyun. DSR ile çözünürlüğü yükselt.
DSR ile çözünürlüğü yükselttiğimde görev çubuğu kayboluyor ve görüntü yarı bulanık gibi oluyor.

Csgoda 14 Kişilik bir topluluk sunucusunda en fazla 145FPS aldım ama 120'de durmuyor 120 FPS'e anlık olarak çıkyor sonra genelde 60-95FPS arası işlemci bu kadarmı besleyemiyor ?
APU ile aynı FPS alıyor resmen kartı boşuna aldım.

Monitör'ü yenilersem (1920x1080 HDMI bir monitörle) darboğaz ortadan kalkarmı ?
Yoksa illa işlemciyimi değiştirmem lazım ?

VSR ile öyle sorunlar olabiliyor doğrudur. 1080P monitör alırsan sorun kalkar. Elindeki işlemciden geçilecek bir model var o da 7890K. Bu modelde elindeki işlemciden çok az daha iyi, temel fark hız farklılığı.

VSR ile öyle sorunlar olabiliyor doğrudur. 1080P monitör alırsan sorun kalkar. Elindeki işlemciden geçilecek bir model var o da 7890K. Bu modelde elindeki işlemciden çok az daha iyi, temel fark hız farklılığı.
A10 7870K'dan tabikide A10 7890K'ya geçmem fiyat farkına değmez.
1920x1080 monitör alınca darboğaz ortadan kalcaksa alırım.
Eğer kalkmazsa G4560 ile değiştirmeyi düşünüyorum (anakart,ram,işlemci masrafına girmeyim) tabi 1920x1080 monitörde darboğaz %100 kalkar dimi yani.İşlemci kullanan oyunlarda en fazla % kaçlık bir performans kaybı olur ?

Darboğaz olmaz 1080P de, 1050 Ti üst düzey güçlü bir kart değil zaten.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı