A10-7890K 1333 MHz RAM Performansı

Daha fazla  
Merhaba. Halihazırda kullanmakta olduğum PC'mde 2*4 GB 1333 MHz lik DDR3 RAM'ler mevcut. Sistem upgrade yapma ihtiyacı duydum. ASUS A88XM anakart ve 7890K işlemci ile şimdilik işimi fazlasıyla görmüş olacağım. Ancak daha önce APU sistemlerde en az 2133 MHz'lik RAM önerildi. Benim elimdeki RAM'ler 1333 MHz. Ancak işlemcinin GPU'sunu kullanmayacağım. Harici ekran kartım mevcut. Yani benim RAM'larin frekansı sistem performansına çok fazla etki eder mi oyunlarda FPS alırken?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla APU sisteme ek olarak bir ekran kartı takacaksınız. Bunun için RAM frekansı böyle kalabilir fakat ekran kartı eklemeyeceksiniz işlemcinin içindeki GPU'dan tam performans alamayacaksınız.
APU sistemlerde RAM frekansı ne kadar yüksek olursa İşlemci içindeki ekran kartından o kadar performans alırsınız.

Hayır... Eğer bu dediğim işlemciyi alırsam yanına elimde olan grafik kartı takacağım. Yani GPU'yu kullanmayacağım. Bu akşam bazı sitelerde oludum. Eğer APU kullanmayacaksanız APU işlemciye o kadar para vermek yerine, yarı parasına 4 çekirdek işlemci alın yazıyordu. Bu olay da kafama yattı. Athlon x4 te alabilirim işlemci için. Ya da aynı paraya 8 çekirdek daha hızlı bir işkemci. Sizin tavsiyeniz nedir. Zen bekleye bekleye bir hal geldi. Artık beklemek istemiyorum. Bir yerden başlamak gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı