A10-7890K Sisteme HyperX Beast RAM Takma Sorunu

Turkic

Hectopat
Katılım
6 Ağustos 2016
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bildiğiniz gibi Technopat 7870K için yeni soğutucu çıkmadan önce bir kasa toplamıştı 1500 TL'lik. Ben de o videoya güvenerek olabildiğince aynı sistemi topladım ama bilmediğim bir şey vardı, o da videodan sonra eklenen yeni soğutucunun 7890K'dan çıkanla aynı boyutta olması. Ancak bunun da bir problem teşkil edeceğini düşünmedim çünkü Technopat'ın rehberinde aynı parçaların 7890K için uygun yazıyordu. AMD soğutucuları iyileştirdiğinden ayriyeten soğutucu almayacak bir insan olarak bu cümlenin soğutucu dahil olarak sisteme yalnızca sistemsel değil fiziksel olarak da bir sıkıntı olmadan uyacağını düşündüm. Şu anda kasaya bakıyorum ve Wraith soğutucunun en geniş olduğu nokta sol ram slotunda RAM'in takılacağı orta kısmın iki kenarında bulunan tırtıklı yerlerden solda olanını işgal ediyor. RAM'lerin genişliğine baktım, 0.8CM kadar ve yüksekliği de sanıyorum 5CM. Soğutucunun en geniş kısmı (dediğim yer alüminyum yapraklar diye anılıyor galiba) RAM slotundan 3CM sonra başlıyor. Aynı zamanda bu kısım RAM'in en geniş olduğu noktaya denk geliyor.

Her neyse, şu anda bu tip rakamlar vermek zorundayım çünkü RAM'ler yarın elime ulaşacak. Rehberde yazılan HyperX Beast ancak hepsiburada'da vardı ve bir gecikme yaşandı maalesef. Bu rakamların gösterdiği kadarıyla yaklaşık 2mmlik bir farkla sanırım ramler sigmayabilir ust kısımdan dolayı. Elinde hem Wraith soğutucu hem de HyperX Beast RAM olan varsa MSI A68HM-E33 üzerinde bunları deneyip son söyleyebilir mi?

Hiç olmazsa ramleri geri verme gibi bir ihtimali çöpe atmış olmam. Belki daha düşük bir profilli RAM bulabilirim. RAM'in soğutucusunu sokmeyi falan düşündüm ama sanırım en son ihtimal elime para geçince Wraithin çöpe gidip rehberdeki soğutucuyu da almak olacak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı