Sonunda 1 yıllık bir bekleyiş ardından GTX 1050 Ti aldım ama testlerde kafama takılan bu sorunla karşılaştım,
Youtube kanalında oyun testlerinde genel olarak GPU kullanımı %100'lerde oluyor.
Sistemim yukarıda okuduğunuz sistem ama aklıma takılan bir sorun var, GTA 5'de işlemci kullanımı yer yer %100 olmasına rağmen GPU kullanımı %75'i geçmedi. Darboğaz mı yapıyor ya da normal mi? Ayarlar resimlerde olduğu gibi, yorumlarınızı bekliyorum.
(MSI Afterburner'de her şey işaretli)
Darboğaz olayı budur. İşlemcinin tamamı ekran kartına veri yetiştirmeye çalışır fakat zamanında iletmeyi başaramaz. Bu durumda ekran kartı kullanımı düşer.
A10 7890K bu iş için yetersiz kalıyor.
Darboğaz olayı budur. İşlemcinin tamamı ekran kartına veri yetiştirmeye çalışır fakat zamanında iletmeyi başaramaz. Bu durumda ekran kartı kullanımı düşer.
Darboğaz bir zarar vermez. Darboğaz ile FPS doğru orantılıdır. Siz overclock yapacaksanız eğer FPS artar darboğaz artar. Kısacası FPS artarsa darboğaz artar. FPS düşerse darboğaz azalır.
Grafik ayarlarıyla bir kaç saat oynadıktan sonra ayarları yüksek FXAA ve Dikey senkronizasyon kapalı MSAA X8 gelişmiş grafik ayarlarını varsayılan (kapalı) olarak ayarladıktan sonra ortalama FPS 40 altına düşmeden işlemci %100'lere çıktığına bile 40-50 arası GPU kullanımı sabit %99 olarak kaldı.
Sanırım darboğaz olayını benim sistemimde kullanacak olanlara yardımı dokunur
Darboğaz bir zarar vermez. Darboğaz ile fps doğru orantılıdır. Siz overclock yapacaksanız eğer FPS artar darboğaz artar. Kısacası FPS artarsa darboğaz artar. FPS düşerse darboğaz azalır.
APU sisteme ekran kartı takmak bence saçmalıktır. Onun yerine G4600 ya da G4560 işlemci alabilirdiniz. Anakartı da H110 veya H110M alsaydınız daha iyi olabilirdi.
Anlatayım neresi yanlış. Darboğaz ile FPS doğru orantılı demişsin. Senin dediğine göre darboğaz arttıkça FPS artıyor. Ya Türkçe kullanımında hata yapıyorsun ya da darboğazı tam anlamamışsın.
Darboğaz işlemcinin ekran kartına yetişememesidir en basit şekilde, yani darboğaz oldukça ekran kartı performansını tam veremez. Bu da FPS'nin azalacağı anlamına gelir.