Hiç şaşırma dostum " al motor " diyip giden hocalar da gördü bu gözler.Ben şimdi şaşırdım toplamda 3 saat olmasına. 7000 tl de para ödedim.
Aklıma kazıdım tamamdır.Kolay aslında boş panik oluyoruz o kadar sınavın sabahtan olursa rahat ol benimki 9 da idi 2. girendim bir de havalar biraz soğuktu komisyon çok umursamamıştı sinyalleri unutma yeter.
Parkurda bol bol 8 pratiği yap, kalanların büyük çoğunluğu 8 yaparken kalıyor.
Anayola çıktıktan sonra içinden sürekli sinyal de, yine kalanların büyük çoğunluğu sinyal vermeyi veya kapatmayı unuttuğundan kalıyor.
Bunlar dışında ışıklara gelmeden şerit değiştireceksen değiştirmen lazım, ışıklardayken şerit değiştirmeye çalışırsan kalırsın.
Sınav günü sınava başlamadan önce 1-2 kez ısınma yapabilirsin.
Sürücü kursunda motor eğitimi veriyorum, aklında kalan soruları sorabilirsin.
Engelden kaçış (manevra) ve ani fren yerlerinde biraz hız yapman iyi olur, hocalar motorun bağırdığını duymak isteyebiliyor. Parkurun geri kalanını ise kendini rahat hissettiğin hızda yapabilirsin dostum.Hocam sarı çizgi ve engelden kaçış gibi yerleri 15kmh hız ile yapsak bir sorun olur mu yoksa daha hızlı mı yapmalıyız?
Hocalar aslında ellerinden geldikçe sizi geçirmek istiyor zaten sürücü kursunu zaten söylemiyorum. Aşırı yavaş yapmayın, saygısız davranmayın biraz gözlerine girin, dengesiz sürmeyin ve sinyalleri unutmayın bu kadarı yeterli fazla kasmayın kendinizi.Hocam sarı çizgi ve engelden kaçış gibi yerleri 15kmh hız ile yapsak bir sorun olur mu yoksa daha hızlı mı yapmalıyız?
Geçtiniz mi ehliyeti merak ettim?Dediklerinizi eğitim esnasında deneyeceğim. Öncesinde de aklıma kazırım. Zaten hayali olarak düşündüm şu an. Umarım pratiğe de rahatça dökebilirim. Detaylı bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Dikkat edeceğim bunlara.
Apache rtr 200 için gaz ve debriyaj kullanmadan 10 kmh ile 8 çizebilirsin rahatça dediler. Sizin de dediğinize göre öyle. Umarım stop ettirmeden o şekilde yapabilirim. Kolaylık sağlar.
Biz seni sınavdan 1 hafta önce çağıracağız dedikleri için öncesi için ricada bulunsam da olur mu bilmiyorum. Çok fazla başvuru var şu an kursa dediler genel muhabbet ederken. Fakat motosikleti olan birinden eğitim almaya çalışacağım bu süre zarfında. Onunla pratik yapmaya çalışırım eğer motoru alabilirsem. Teşekkür ederim.
Benim de küçük yaşlardan beri hevesim var fakat hiç deneme şansım olmadı maalesef.
Umarım sınavdan kalmama sebep olmaz. Onun dışında aynı motoru almayı düşünüyorum eğer iyi gelirse bana. Pratikle çözerim motoru alınca. Sınavdan bırakmasın kâfi.
Evet, tekte geçtim çok şükür.Geçtiniz mi ehliyeti merak ettim?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.