A320 anakartta RAM ve CPU hız aşırtması yapılabilir mi?

ZerefDragneel

Hectopat
Yer
localhost
Selam, bildiğiniz üzere A320 anakartta CPU overclock yapılamıyor, RAM overclockda ise voltaj Max 1.35v verilebiliyor. Öncelikle bir yolu olduğunu sanmasamda CPU OC yapabilmenin bir yolu var mı? İkinci olarak asıl sorum olan en iyi RAM performansını almak için ne yapabilirim? RAM'lerim normalde 3200MHz RAM'ler ancak bunları 3600 değerine çıkardım ve stabil bir şekilde kullanıyorum. CL ve benzeri değerlerle bir oynama yapabilir miyim? A320 anakart olduğu için ne yazık ki erişimim çok kısıtlı. Dual channel 2x8 GB kullanıyorum. Anakartım ise A320M-CR2.0.

1685305359035.png

Selam, bildiğiniz üzere A320 anakartta CPU overclock yapılamıyor, RAM overclockda ise voltaj Max 1.35v verilebiliyor. Öncelikle bir yolu olduğunu sanmasamda CPU OC yapabilmenin bir yolu var mı? İkinci olarak asıl sorum olan en iyi RAM performansını almak için ne yapabilirim? RAM'lerim normalde 3200MHz RAM'ler ancak bunları 3600 değerine çıkardım ve stabil bir şekilde kullanıyorum. CL ve benzeri değerlerle bir oynama yapabilir miyim? A320 anakart olduğu için ne yazık ki erişimim çok kısıtlı. Dual channel 2x8 GB kullanıyorum.

Eki Görüntüle 1797922
A320 Anakart ile RAM MHz overclock hariç overclock yapamazsın.

RAM'lere bir nebze yapabilirsin. CL değeri için voltaj şart ama tRP düşürebilirsin. tRC yükselt, tRAS'ı 22-24 civarlarına düşür sonra tRP'yi düşebildiğin kadar düş. tRCDRD'yi de testte hata vermeyen minimum değere kadar düş.

Son düzenleme:
RAM'lere bir nebze yapabilirsin. CL değeri için voltaj şart ama tRP düşürebilirsin. Trc yükselt, tRAS'ı 22-24 civarlarına düşür sonra TRP'yi düşebildiğin kadar düş. Trcdrd'yi de testte hata vermeyen minimum değere kadar düş.

BIOS'da tRAS ve tRP yok hocam nedense.

DRAM ras# pre ve act olarak görünüyorlar hocam bende :D
Asus'un kendi isimlendirmesinden dolayı böyle. Önce tRC'yi 70-80 civarlarında herhangi bir sayı girin. Girdikten sonra tRAS 22 girip stabilite testi yapın, stabil olmazsa stabil olana kadar birer birer yükseltin. Ondan sonra da tRP'yi 16 civarlarına düşürmeyi deneyin.

ASUS'un kendi isimlendirmesinden dolayı böyle. Önce Trc'yi 70-80 civarlarında herhangi bir sayı girin. Girdikten sonra tıraş 22 girip stabilite testi yapın, stabil olmazsa stabil olana kadar birer birer yükseltin. Ondan sonra da TRP'yi 16 civarlarına düşürmeyi deneyin.

Trc yükselt demiştiniz 85 yapmıştım. :D

Hocam her şey iyi ama trcdrd normal olarak ( D.OC.P) 20 ben bunu 19 yaptığım an binlerce hata çıkıyor testte.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı