A320M-H işlemci yuvasının delikleri küçük

Carlsberg

Kilopat
Katılım
5 Mart 2015
Mesajlar
3.328
Makaleler
9
Çözümler
12
Anakart; Gibabyte A320M-H.
Bugün ev arkadaşıma sistem topladık, acayip bir sıkıntıyla karşılaştık. Daha önce defalarca sistem toplamış olmamıza rağmen bir türlü sistemi çalıştıramadık. Her şey yerli yerinde ancak sistem hiçbir türlü tepki vermiyordu.
Türlü deneme yanılmalardan sonra (Ki bunların içerisinde kasaya başka PSU takmaktan bütün Switch kablolalarını defalarca değiştirmeye, uzay montaj açmaya kadar denenmedik şey kalmadı.) yaklaşık bi' 8 saatlik kafa patlatmanın ardından aklıma işlemci geldi. Geriye denemedik hiçbir şey kalmayınca arkadaşıma şu işlemciyi bi' sök bakayım, sen takarken de hiç içime sinmemişti bi' kontrol edelim dedim. Daha önce de 3-4 defa dillendirmiş olsam da ben taktım onu, sorun yok deyip geçiştirmişti. Bu sefer başka çare olmayınca söktük, bir de ne görelim işlemci pinlerinden bir tanesi bariz şekilde yamuk, ama öyle böyle değil, neredeyse kırık denecek kadar yamulmuş, yan yatmış. 1 saat kadar uğraşın ardından, neredeyse tekrar milimetrik şekilde hizana geldi ve işlemci pini düzeltildi herhangi bir kopma olmadan, dedik bu sefer düzgün takalım dikkatlice, işlemciyi yuvaya koyduk, bir de ne görelim işlemcinin sol üst köşesi tam oturmuyor, bir kısmı havada kalıyor, işlemci pinlerini tekrar kontrol ettik vs derken, yuvaya ışık tuttum, bir baktık o köşede bir hata var, dikkatlice inceleyince oradaki 2 tane delik arasında bir hatadan kaynaklı delikler diğerlerine nazaran kenardan kapanmış ve pinler yuvaya girmiyor.
Bu nedenle az daha Ryzen 5 2600 işlemciden de olacaktı çocuk. Bu konuda ne yapılabilir, tavsiyesi olan var mı? Yarın firma ile iletişime geçeyim, değişim isteyeceğiz ancak öncesinde buraya sormak istedim acaba gerçekten durum böyle mi yoksa biz mi yanılıyoruz, anakartın spesifik olarak bu 2 deliği böyle dizayn edilmiş biz işlemciyi takarken yamulttuk da mı şimdi oturmuyor gibi... Tabii böyle bir durum olsa yamulan pinin de tam buradakine denk gelen olması herhalde inanılmaz bir tesadüf olurdu.
Neyse, resmi bırakıyorum.

e669877a-5d36-4ec7-85a3-5396fca57dc8.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok ilginç bir durum olmuş🤨.
Ben de gerçekten çok şaşkınım açıkçası, ne gördüm ne de duydum böyle bir şey daha önce.
Belki başına gelen vardır diye yazmak istedim. Yoksa bile bu konuyu gören herkes bundan sonra o kısmı kontrol ederek montaj yapar, buna eminim :D
Maket bıçağı ile anakartınızı temizleyecek siniz ya da değiştirteceksiniz. Başka yol yok.
Anakartın temizlenecek bir tarafı yok maalesef, bildiğiniz delikler daha küçük, sol kısımları plastik ile kapalı, belki ince bir tabakadır da iğne ile açılır dedim ancak maalesef.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı