A320M-R Ryzen 3 3100 sistemde format ekranında SSD gözükmüyor

YusufBerkeG

Hectopat
Sistemim AMD tabanlı, anakartım A320M-R, işlemcim Ryzen 3 3100.
Format atacağım, iki tane diskim var. Biri Harddisk, diğeri SSD, format ekranında SSD cihazım gözükmüyor.
Bilgisayarım boot olmadığı için format atmaya çalışıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
A) SSD cihazınızın sağlıklı olduğundan eminseniz HDD yi sökün ve söktüğünüz yere SSD yi takıp deneyiniz.

B) Yukarıdaki şekilde olmazsa SSD nizi başka bir bilgisayara ikincil disk olarak takınız ve disk yöneticisine girerek diski sil seçeneği ile silip MBR olarak biçimlendirin veya hiç biçimlendirmeden sistem yükleyeceğiniz PC ye geri takınız...

Umarım SSD nizde donanımsal bir sorun yoktur ve çalışır. İyi akşamlar.

A) SSD cihazınızın sağlıklı olduğundan eminseniz HDD yi sökün ve söktüğünüz yere SSD yi takıp deneyiniz.

B) Yukarıdaki şekilde olmazsa SSD nizi başka bir bilgisayara ikincil disk olarak takınız ve disk yöneticisine girerek diski sil seçeneği ile silip MBR olarak biçimlendirin veya hiç biçimlendirmeden sistem yükleyeceğiniz PC ye geri takınız...

A maddesini deniyorum şuan.

SSD im yine burada gözükmüyor, biosda gözüküyor ama kurulumda gözükmüyor.

A maddesini deniyorum şuan.

SSD im yine burada gözükmüyor, biosda gözüküyor ama kurulumda gözükmüyor.
Cevabı/Çözümü bulduğunuzda lütfen paylaşınız.
Genç değilim. Eskiden bu işlerden iyi anlardım ama yıllardır uzak kaldım. Bu süre zarfında hem donanım hem windows yazılım oldukça değişti ve çok geri kaldım. Technopat'a üye oldum. Bir yandan yardım etmeye çalışırken bir yandan da öğreniyorum ve öğrenebilmek için de sizin çözümlerinize ihtiyacım var. Nisandan bu yana biraz kendimi güncelledim ama hala yeterli olmaktan uzak..
İyi akşamlar...

Dediklerinizi birebir uyguladım. Yine windows ekranı gelmedi.
Sorun hala devam etmekte.

Bende iki adet disk var, şimdi harddiske kurdum windowsu, ssd imi silemiyorum çünkü gözümüyor.

Dosya Ekleri

• 17005148939295155286818494340938.jpg
    17005148939295155286818494340938.jpg
    92,3 KB · Görüntüleme: 19
  • 1700514906519664946236158493582.jpg
    1700514906519664946236158493582.jpg
    95,2 KB · Görüntüleme: 28
Okey. SSD sorunlu anlaşılan.
Minitool partition wizardı kurun, görebilirse ki mümkün onunla SSD nizi silmeye, biçimlendirmeye veya üzerinde herhangi bir işlem yapmaya çalışın. Minitool bile SSD üzerinde işlem yapamıyorsa SSD ölü demektir.
AMA yine de bir umut bilgisayarcıya götürüp kontrol ettirebilirsiniz.
Hatta şöyle bir yol deneyebilirsiniz. Sorundan bahsetmezsiniz. Windows kurulum için götürürsünüz. Kurabilirse SSD deki sorunu da gidermiş olur. Kuramazsa para da vermemiş olursunuz. :)

Minitool için link:

Okey. SSD sorunlu anlaşılan.
Minitool partition wizardı kurun, görebilirse ki mümkün onunla SSD nizi silmeye, biçimlendirmeye veya üzerinde herhangi bir işlem yapmaya çalışın. Minitool bile SSD üzerinde işlem yapamıyorsa SSD ölü demektir.
AMA yine de bir umut bilgisayarcıya götürüp kontrol ettirebilirsiniz.
Hatta şöyle bir yol deneyebilirsiniz. Sorundan bahsetmezsiniz. Windows kurulum için götürürsünüz. Kurabilirse SSD deki sorunu da gidermiş olur. Kuramazsa para da vermemiş olursunuz. :)

Minitool için link:
Ssd min garantisi devam ediyor, garantiye yollasam direkt mantıklı olur mu?

Sistemim AMD tabanlı, anakartım A320M-R, işlemcim Ryzen 3 3100.
Format atacağım, iki tane diskim var. Biri hard disk, diğeri SSD, format ekranında SSD cihazım gözükmüyor.
Bilgisayarım boot olmadığı için format atmaya çalışıyorum.

Sistemi formatkarken, öncesi ve sonrası önemli. Kurulumu bir de şöyle deneyin... MBR kurulum denediyseniz, tam tersini BIOS ayarlarınızla beraber değiştirerek uygulayın. ( Kurulumu nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum, Rufus'la deniyorsanız, aynı şekilde denediğinizin tam tersini yaparak deneyin. BIOS ayralarını unutmayın. ) Tam tersi dediğim, tüm ayarlarınızla beraber MBR ise GPT, GPT ise MBR :) :) SSD'niz bozuk olmayabilir. Saygılarımla...

Sistemi formatkarken, öncesi ve sonrası önemli. Kurulumu bir de şöyle deneyin... MBR kurulum denediyseniz, tam tersini BIOS ayarlarınızla beraber değiştirerek uygulayın. ( Kurulumu nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum, Rufus'la deniyorsanız, aynı şekilde denediğinizin tam tersini yaparak deneyin. BIOS ayralarını unutmayın. ) Tam tersi dediğim, tüm ayarlarınızla beraber MBR ise GPT, GPT ise MBR :) :) SSD'niz bozuk olmayabilir. Saygılarımla...
Windows programı ile kuruyorum, biosu da sıfırladım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı