A320M sisteme M.2 SSD taktıktan sonra PC açılış ekranında donmaya başladı

Poseidon16

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kingston snv2s/500g
Anakart
MSI A320M GAMİNG PRO
Merhaba, bilgisayarımda işletim sisteminin kurulu olduğu bir SATA SSD ve eski bir HDD vardı. Bugün, bunlara ek olarak, M.2 SSD taktım ve taktıktan sonra, PC açılışındaki MSI ekranında takılı kalmaya başladı. BIOS ayarlarından M.2 ve HDD'yi devre dışı bırakıp açmayı denedim, bir değişiklik olmadı. Sorunu nasıl çözebilirim? BIOS ayarları ile mi alakalı?

Çözümü bilen yok mu? Aynı sorun 2. Ram'i taktığımda da olmuştu, sonradan düzelmişti.

Son düzenleme:
M.2 SSD takılınca SATA portlarından biri kapanıyor, HDD o porta denk gelmiş olabilir, EFI bölümüde HDD içindedir.

HDD'nin anakart üzerine takılı olan SATA kablosunun portunu değiştirip deneyin.
Yanıt için teşekkürler hocam. Söküp, diğer SATA portlarına takmayı denedim, yine olmadı. Artık son çare olarak, işletim sistemini, sıfırdan M.2 SSD'ye kurmayı deneyeceğim sanırım.

Yanıt için teşekkürler hocam. Söküp, diğer SATA portlarına takmayı denedim, yine olmadı. Artık son çare olarak, işletim sistemini, sıfırdan M.2 SSD'ye kurmayı deneyeceğim sanırım.

M.2'ye kurulum yaparken diğer HDD ve SSD'leri çıkarın, kurulumdan sonra tekrar takarsınız.

Sistemi kurduktan sonra sorun düzeldi ama çok fazla mavi ekran hatası vermeye başladı, Windows, BIOS, network Update falan yaptıktan sonra bir daha mavi ekran vermedi ama birkaç kez PC kilitlendi ve görüntü gitti. Sorunun ne olduğunu çözemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı