A520M a Pro RAM hızı nasıl arttırılır?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda şu anda takılı olan (1x16) olan 16 GB RAM'ın hızı 2667MHz'de çalışıyor,
Benim RAM modelim şu: https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...4-32gb-3200mhz-desktop-fiyati,1324033965.html

Not: "bunun 16 GB versiyonunu bulamadım ama büyük ihtimalle aynı özelliğe sahiptir diye düşünüyorum, sizce buna göre ayarlama yapsam sıkıntı çıkar mı? Her şeyi aynı sadece hafızası fazla :)"

RAM'ın desteklediği hız 3200MHz benim anakartım overclock ile 4600MHz'e kadar çıkıyor, 2667MHz'den 3200 MHz'e çekersem sıkıntı yaşar mıyım? Örnek(PC açılmama vs.)

Son olarak da videolarda BIOS'un güncel olmadığı vakit yaptıktan sonra PC açılmayacağını söylüyor BIOS'u nereden güncel olduğuna bakabilirim.

Sizce buna göre ayarlama yapsam sıkıntı çıkar mı? Her şeyi aynı sadece hafızası fazla :)"

RAM'ın desteklediği hız 3200MHz benim anakartım overclock ile 4600MHz'e kadar çıkıyor, 2667MHz'den 3200 MHz'e çekersem sıkıntı yaşar mıyım? Örnek(PC açılmama vs.)

Son olarak da videolarda BIOS'un güncel olmadığı vakit yaptıktan sonra PC açılmayacağını söylüyor BIOS'u nereden güncel olduğuna bakabilirim.

Hocam, merhaba.

Çıkmaz. 2667 MHz'den 3200 MHz'e çeksen sıkıntı yaşamazsın. Yükseltmen daha iyi olacaktır. BIOS sürümünüzü şöyle öğrenebilirsiniz: Windows arama motoru>CMD> wmic BIOS get smbiosbiosversion yazın. Yazdıktan sonra CTRL + v yapın. BIOS sürümünüz çıkacaktır.

Sonra anakart modelinizin tam olarak Google da aratın. Kartınızın firma sitesini girin. Oradan driverların oldugu bölümden internetteki BIOS sürümü ile kendinizinkini karşılaştırın. Eğer sizin bios sürümünüzden üst bir sürümse güncelleme yapın. Ama bios güncellemeden öncede yakın zamanda etrafınızda elektrik kesintisi olmamasına dikkat edin. Yoksa çöp olabilir bilgisayarınız. Bios güncellemesi anakart marka modelinize göre youtubedan bakıp seyredip yapabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı