Merhaba. J7 Prime'ın artık ihtiyaçlarımı karşılamaması nedeniyle yeni bir telefon bakmaya başladım. Pil ömrü ve uzun yıllar kullanılabilirliği benim için en önemli kriterler diyebilirim ve bu yüzden A55 ilgimi çekti.
Telefonda oyun oynamak önceliğim değil. Belki bir iki oyun indirebilirim ama asıl isteğim sosyal medyayı etkili kullanabilmek, film izlemek vb.
forum genelinde A55 yerine S23FE, hatta S23 önerilmesi kafamı karıştırıyor. Bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var:
S serisinin işlemci gücünün A'ya kıyasla iyi olduğunu biliyorum. Ama ben bu işlemci gücüne ihtiyacım var mı emin değilim, dediğim gibi oyun belki de hiç oynamam. En az 6000 farkla S23FE, hatta biraz daha ekleyip S23 almak benim gibi bir kullanıcı için mantıksız olmaz mı? S serisine batarya ve ısınma sebebiyle uzağım, ayrıca aralarındaki büyük ücret farkı da cabası.
A serisinin 1-2 yıl sonra kullanılamaz hale geldiği hakkında bazı görüşler var, ne kadar doğru? İşlemcisi uzun vadede zayıf diye duydum. 4-5 yıl kullanabileceğim bir telefon bakıyorum, A55 uzun yıllar kullanılabilecek bir telefon mu?
A55'in kamerası ne kadar kötü? J7 Prime'dan geçeceğimi tekrar hatırlatırım yani benim için fotoğraf net olsa yeter kafasındayım. Ama fotoğraflar solgun vb. eleştiriler görüyorum.
A54 kullanıyorum kamera gayet güzel çekiyor. A55 ile hemen hemen aynılar. (İşlemci ve ekran boyutu dışında). S23 alırsanız uzun yıllar kullanırsınız, ancak A serisi de çok kötü değil.