A6 6400K ve R7 240 sistemde darboğaz olması normal mi?

INonOmpiontentI

Kilopat
Katılım
3 Nisan 2020
Mesajlar
5.631
Makaleler
1
Çözümler
11
Arkadaşlar bu gün daha önceden fark ettiğim bir sorunu kesinleştirdim. Her yerde A6 6400K ile R7 240 darboğaz yapmaz yazıyor ama benim sistemimde darboğaz var. RAM kullanımı 1.5 GB ekran kartı %40 CPU %65 bunlar CS:GO değerleri yaklaşık 45-50 FPS alıyorum. E-spor oyununa göre düşük değerler. Ve bir şey daha fark ettim işlemcim görev yöneticisi olsun quick CPU olsun 1C 2t gözüküyor CPU-Z'de ise 2C-2T CPU-Z işlemcinin modelini alıp model bilgilerini veriyor sanırım. Sorun bundan kaynaklı olabilir ama benim bilmediğim bir sorunda olabilir. Çözünürlük 768P Ultra ama Low'da da aynı Ultra'da da FPS değerleri.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım tek çekirdek kullanıyor Windows. Msconfig üzerinden tüm çekirdekleri aktif hale getirin. Sırasıyla Çalıştır(Win+R)+msconfig+önyükleme sekmesi+gelişmiş seçenekler+işlemci sayısı kutusuna tik atıp en yüksek sayıyı seçin. Sonra tekrar deneyin.
 
O karta darboğaz yapan işlemciyi söyleyeyim. Core 2 duo E4500.

Problemin darboğazla ilgisi yok çekirdek kullanmıyorsa o farklı bir sıkıntı yukarıdaki yorum ile birlikte BIOS ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Güç seçeneklerinden "Yüksek Performans" a alın.
 
Yaptığım işlemleri söyleyeyim;
BIOS pili çıkartmadan BIOS'u sıfırladım.
MSConfig'den çekirdek sayısını 2'ye aldım ama PC resleyince terkar 1'e düşüyor kaydetmeme rağmen.
Yüksek performansa aldım.

Sonuç; hiçbir şey olmadı.
@IP adresi kullanan heykır bana bir konuda destek verir misiniz?

Hangi konuda?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı