Dün bilgisayarımın üstünden parçaları değiştirdim. MSI A68HM-E33 V2 aldım. Ekran kartı RX 560 4GB aldım. İşlemciyi değiştirmedim Vatanda darboğaz yapmaz dediler. İşlemci AMD A6-6400K 3.90 GHz. RAM de aldım 2. el olarak. Corsair Vengance 8GB(4x4) 1600 MHz ama hiç fark etmemişim kutunun üstünde Intel Support yazıyormuş. BIOS'tan baktım 8GB olarak görüyor ama 1333 MHz olarak görüyor.
Kurdum falan sistemi Win10 64bit kurdum. Güncellemeleri kurdum. MSI Afterburner ile darboğaz yapıyor mu yapmıyor mu bakmak için kurdum. Rainbow'u açtım Ubisoft uyarısı çıktı minimum optimize falan diyor. GPU 100 oluyor 0 oluyor 50 oluyor 80 oluyor sürekli sürekli değişiyor hiç sabit kalmıyor. LOL'de denedim onda da aynı şekilde hiç sabit kalmıyor ama 1080p çok yüksek ayarlarda 60 FPS en fazla düşüyor. Bu darboğaz yaptığının işareti mi ?
Veya RAM'lar uyumsuz diye mi oluyor? İşlemciyi değiştirmeyi planlıyordum zaten ama stoklarda bulamadım. AMD Athlon X4 860K almayı düşünüyordum. Sorun nerede ne yapmam lazım?
Witcher 3'te denedim. Hairwork kapalı. CPU kullanımı %80+ ama GPU busefer sabit %100 inip çıkmıyor sabit öyle. 1080P Ultra ayarlarda 20-30 FPS arası. High ayarlarda 30-40 FPS arası alıyorum. Ama Rainbow optimize etmediği için 30 FPS alıyor ve ses sürekli droplanıyor. CPU kullanımı %70-100 arası GPU ise 0 oluyor 100 oluyor sürekli inip çıkıyor. LOL'de aynı şekilde ama 50 FPS düştüğünü gördüm. Normalde 2 katı FPS almam gerekirken neden bu kadar az alıyorum?