A620M-H ile 7800x3D kullanılır mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar güncel olarak Gigabyte A620M h ve 7500F kullanıyorum. Ağırlıklı FPS oyunları oynuyorum. 7500F in bazı noktalarda önbelleğinden dolayı yetmediğini düşünüyorum. Örneğin Valorant'ta sabit 450-500 vermiyor. 400FPS dalgalı olarak 300-350 oluyor. Çok pahalı bir donanım olmadığı için de yükseltmek sorun olmaz bana. Fakat anakart montajıyla hiç mi hiç uğraşasım yok. Herhangi bir performans kaybı yaşar mıyım? 550W PSU var.

İşlemcinin yüksek yüzdeli kullanılacağı senaryolarda anakartınızın VRM'leri halay çekebilir ancak sistemi Valorant ağırlıklı kullanacaksanız sıkıntı çıkmaz. Valorant, 7800x3D'yi yoracak bir oyun değil. İyi bir soğutucu takarsanız istediğiniz performansı alırsınız.

Anakart yeter hocam PSU'nun yetmesi ekran kartına bağlı ekran kartınız nedir?

4060 Ti 16 GB oyunlarda bakıyorum 100-130W arası değişiyor. Hiç daha 160-180ları görmedim. Özellikle Valorant'ta falan düşük tüketim.

İşlemcinin yüksek yüzdeli kullanılacağı senaryolarda anakartınızın VRM'leri halay çekebilir ancak sistemi Valorant ağırlıklı kullanacaksanız sıkıntı çıkmaz. Valorant, 7800x3D'yi yoracak bir oyun değil. İyi bir soğutucu takarsanız istediğiniz performansı alırsınız.

ID-Cooling SE224XTS kule tipi var + kasa hava akışım iyi. 7500F Valorant'ta 50 dereceyi geçmiyor, 7800x3D içinde Max 60-65 sanki?

ID-Cooling SE224XTS kule tipi var + kasa hava akışım iyi. 7500F Valorant'ta 50 dereceyi geçmiyor, 7800x3D içinde Max 60-65 sanki?

Valorant oynarken bir throttle yaşayacağınızı sanmıyorum. Ancak hem ekran kartını hem işlemciyi sömüren durumlarda pek ideal değil. Yine de büyük bir sorun çıkmaz 4060 Ti işlemciyi çok yoramayacağı için. MOSFET sıcaklıklarını takip ederek kullanırsınız.

Valorant oynarken bir throttle yaşayacağınızı sanmıyorum. Ancak hem ekran kartını hem işlemciyi sömüren durumlarda pek ideal değil. Yine de büyük bir sorun çıkmaz 4060 Ti işlemciyi çok yoramayacağı için. MOSFET sıcaklıklarını takip ederek kullanırsınız.

MOSFET sıcaklığı nereden bakabilirim ki? Bir de dediğiniz gibi iki bileşeni birden kullanacak uygulamalara girmiyorum. Oynadığım oyunlar Valorant, LoL, PUBG falan. Nadiren yılda 1-2 kere GoW Ragnarok falan tarzı oyunlar oynarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı