Çözüldü Custom ROM A7 T507 Custom ROM attıktan sonra tablet yeniden başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mem76

Decapat
Uzun uğraşlar sonucunda "Samsung Tab A7 T507" tablete TWRP yükledim. Wipe data kısmından her şeyi temizledim. USB bellekle install kısmından LineageOS yükledim. Yeniden başlattım ve açıldı. Kurulum ekranında dil ve Wi-Fi ayarlama kısmına gelince yani yaklaşık 6 saniye sonra kendiliğinden yeniden başlıyor.
Yeniden başlatılınca çıkan ekran ve ZIP dosyayısını yükleme anının resmini çektim.

Dosya Ekleri

• 20250305_161346.jpg
    20250305_161346.jpg
    98,6 KB · Görüntüleme: 48
  • 20250305_162103.jpg
    20250305_162103.jpg
    180,1 KB · Görüntüleme: 36
/data/media (data partition) bozulmuş. Dolayısıyla Internal Storage bölümü de bozulmuş.

Yapman gerekenler:

TWRP'ye tekrar gir ve Wipe > Advanced Wipe ile aşağıdaki bölümlerin hepsini (görünmeyenler varsa sorun değil) temizle:

• Dalvik / ART Cache
  • System
  • Cache
  • Data
  • Internal Storage
  • Vendor

Sonra Wipe > Advanced Wipe seçeneğine tekrar gel.
Burada Select Partitions to Wipe altında bulunan Data bölümünü seç.

Repair or Change File System seçeneğine gir.
Repair File System yap.

Repair or Change File System seçeneğine tekrar gir.
Change File System seçeneğinden exFAT ya da FAT olarak biçimlendir.

Yukarıdaki Repair or Change File System seçeneğine tekrar gir.
Bu sefer Change File System seçeneğinden EXT4 olarak biçimlendir.

Bölümleri baştan sonra tekrar biçimlendir ve custom ROM'ı tekrar kur.

Bu hataları tekrar görecek olursan aynı işlemleri tekrarla ve farklı bir custom ROM dene:
Kod:
Error opening: '/data/media'
Failed to mount data: '/data/media'
Failed to mount: '/data/media'

Son düzenleme:
Senin tabletin SIM kart + 4G destekli değil mi? Birinci (LTE) olanı yükleyebilirsin.
Data bölümünü düzeltmeden sistem açılmaz, açılsa bile çok kısa sürede kapanır. Yukarıda anlattım nasıl düzelteceğini.

Önce format data yaptım sonra Advanced wipeten söylediğin yerleri temizledim.

Data klasörüne reapir file System yaptım ve change file System'den önce fat yaptım sonra ext4.

Tekrar Advanced wipetan söylediğin klasörleri temizledim.

USB belleği biçimlendirdim exFAT yaptım içine ZIP dosyasını koydum tablete taktım bu hatayı aldım.

20250305_175940.jpg

Senin tabletin SIM kart + 4G destekli değil mi? Birinci (LTE) olanı yükleyebilirsin.
Data bölümünü düzeltmeden sistem açılmaz, açılsa bile çok kısa sürede kapanır. Yukarıda anlattım nasıl düzelteceğini.

Bu arada LTE olanı yapmaya çalıştığımda böyle çıkıyor.

20250305_180849.jpg

Anladım. Wi-Fi olanın LTE desteği de varmış. O zaman senin tabletin için 2. yüklediğin doğru görünüyor.
Bu sefer TWRP /system_root bölümünü bağlayamıyor. Bunun hatasını veriyor.
Yukarıda dediklerimin aynısını Wipe > Advanced Wipe içerisinde System bölümüne de uygula.

Bunun dışında çözülmezse custom ROM sorunlu olabilir ya da daha önceki denemelerin bölüm yapılarını bozmuş olabilir.

Custom ROM sorunlu ise farklı dosyalar deneyebilirsin.

Bölüm yapıları bozulmuşsa stock ROM dosyalarını ve tabletin için bulursan PIT dosyasını indirerek bölümleri yeniden oluşturmak üzere yükleme yapar TWRP ve custom ROM yöntemlerini tekrar denersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı