ABD Başkanı 4 Kişilik Ailelere 5600$ Yardım Yapacak

Aynen öyle. Tamam hiç yoktan iyidir ama cepten giden parayı hesaplayınca devede kulak kalıyor. Aylık düzenli verseler gerçekten işine yarardı insanların.
Biz 5 kişi olduğumuz için bir de üstüne bizim millet her şeye sağlam bir zam yaptığı için iyi ki babam para biriktirmiş.

Yani ekonomiye zararı var diye açlıktan geberelim mi?
Açlıktan gebermeyle ne alakası var şuan devletin verdiği destekle falan mı yaşıyorsun ? Memursan paranı devletten alırsın, özelde çalışıyorsan başkasından. Kazandığın para yetersiz geliyorsa bunun hesabını devletten destek isteyerek değil devlete karşı gelerek, yanlış politikalarını eleştirerek sorarsın. Çünkü devletin görevi doğru politikalarla halkın alım gücünü arttırmaktır, göz boyamak için ekstra para vermek değil.

Onların Doları varsa bizim de çay ve makarnamız var (!)

Şaka bir yana.
O yardımı burada 1 kez verseler birçok aile 1 yıl normal bir şekilde geçinir... Büyük ihtimalle Biden her ay verecek. Amerikalı olduğumu düşünüyorum, o paraya ne sistemler dizilir be 🚬
Burada olsan bile 44.500 TL'ye ne sistemler dizilir. Şu stoklar yokken bile RTX 3090 24.000 TL iken sistem toplanır. Biz yaşamak boşa.

Açlıktan gebermeyle ne alakası var şuan devletin verdiği destekle falan mı yaşıyorsun ? Memursan paranı devletten alırsın, özelde çalışıyorsan başkasından. Kazandığın para yetersiz geliyorsa bunun hesabını devletten destek isteyerek değil devlete karşı gelerek, yanlış politikalarını eleştirerek sorarsın. Çünkü devletin görevi doğru politikalarla halkın alım gücünü arttırmaktır, göz boyamak için ekstra para vermek değil.
2023 seçimlerini bekliyorum zaten. İşsizim.

Yıllarca toplanan vergiler yolsuzluk yapılmayan ülkelerde böyle dağıtılıyor kardeşim. Aç bi bak istersen korona döneminde diğer ülkelerin yaptığı yardımlara.

Bizdeki gibi olmayan ekonomilere zaten zararı olamaz çünkü dağıtılamaz.
İşte ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Yolsuzluğun önüne geçemezsin ayrıca neden halktan para toplayıp yeniden dağıtıyorsun ? Bunun için binlerce memuru çalıştırıyorsun ve vergilere yansıdığından yatırımcıların ülkene gelmesini engelliyorsun. Bu nedenle dünyanın en büyük yatırımcıları vergilerin en az olduğu yerlerde Amerika'da, İsviçre'de ve biz de oralara gitmek istiyoruz. Büyük yatırımcılar halka istihdam sağlar ve rekabet her zaman halkın lehine olur.
2023 seçimlerini bekliyorum zaten. İşsizim.
Devleti yöneten akılsızların yanlış politikaları yüzünden herkes bu halde zaten çok yazık. Elimiz kolumuz bağlı işte tek umudumuz seçimler ki ondan da pek umutlu değilim :(

Son düzenleme:
n binlerce memuru çalıştırıyorsun ve vergilere yansıdığından yatırımcıların ülkene gelmesini engelliyorsun. Bu nedenle dünyanın en büyük yatırımcıları vergilerin en az olduğu yerlerde Amerika'da, İsviçre'de ve biz de oralara gitmek istiyoruz. Büyük yatırımcılar halka istihdam sağlar ve rekabet her zaman hal
Japonya'da yolsuzluk: "Abe yemeklerin parasını devlete ödetti" Japonya yolsuzlukla uğraşıyor gibi gözüküyor.

ayrıca neden halktan para toplayıp yeniden dağıtıyorsun ?
5 kuruş 10 kuruş olsun her aldığın şeyde vergi var. Amaç geri dağıtmak değil ayrıca, farkındaysan biz 5600 lira almadık?

nedenle dünyanın en büyük yatırımcıları vergilerin en az olduğu yerlerde Amerika'da, İsviçre'de ve biz de oralara gitmek istiyoruz.
Zaten ekonomimiz olmadığı için eşşek yüküyle vergi var Türkiyede. Başka gelir yok bütçe açığı zaten uçmuş. Kırmızı tuşa basıp vergiyi azaltamazsın hani.
Yolsuzluğun önüne geçemezsin
0 km kafa harbi, güle güle kullan dostum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı