ABD GP sıralama

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
20211024_015337.jpg


COTA Austin pistindeki pole pozisyonunun sahibi Max Verstappen oldu.

Redbull: İstanbul Park pistine göre daha rekabetçi olacaklarını, bu pistte yanlış ayarlar yüzünden geri kaldıklarını söylemiştim, öyle düşünüyordum. Sonuç benim için çok sürpriz olmasa da aradaki fark benim için sürpriz oldu, daha yakın bir mücadele bekliyordum.
Perez beklediğimden çok daha iyiydi. Q3 de ilk hakkında geçici pole pozisyonundaydı.
Max Verstappen her iki turunda da harikalar yarattı. Redbull'un 1-3 başlaması çok iyi. Perez son anda Hamilton'a geçilmeseydi yarış galibiyeti için Verstappen'in eli çok kuvvetlenirdi.
Yarın Verstappen'in startı kritik. Perez de, Hamilton'u startta geçerse Verstappen'in lehine olur.

Mercedes: Hamilton son denemesinde harika bir tur attı ve ilk çizgide yer aldı. İlk hakkında 0.3 saniye gerideydi. Çok iyi toparladı.
Bottas'ı daha iyi bekliyordum, kötü bir performans sergiledi. Yarın 5 sıra grid cezası da var.

Yüksek hava sıcaklıkları Mercedes'in performansını etkilemiş gözüküyor.

Ferrari: Leclerc harikalar yarattı her zaman olduğu gibi. Son turunda harika bir sonuç elde etti.
Sainz da çok iyi bir iş yaptı. Keşke Q2 seansında da son bölüme medium lastikle kalabilseydi. Ferrari stratejiyi ikiye ayırdı ama her iki Mclaren sürücü medium ile son bölüme kaldı. Sainz'in medium ile son bölüme kalacak temposu vardı. Yanlış bir strateji bana göre.

Mclaren: Ferrari'nin motor güncellenmesi sonrası ibre Ferrari'ye dönmüş durumda. Norris, Riccardo'ya geçildi.

Alpha Tauri: Bu hafta sonu çok yavaş kaldılar. Tsunoda en azından Q3'e kaldı bu iyi.

Alonso, Russell ve Vettel grid cezası alan diğer pilotlar.
 
McLaren tarafındaki biri olarak Ferrari'nin gelişiminden pek hoşnut değilim. 3. olma yarışında son 6 GP McLaren için çok zor geçecek. Norris ön kanadını yere epey sürttü ama nedenini tam anlayamadım, çok az da olsa zaman kaybı yaşamış olması mümkün. Ricciardo da pistin 1. ve 3. sektörlerinde beklediğimden iyi bir sürüş yaptı.

Ferrari aracının hızı Türkiye'de yükselmişti, kuru zeminde eskisine göre fark biraz daha ortaya çıktı. Takımlar şampiyonasında McLaren'a karşı avantajları var artık. Normalde bu 2 araba çok zıt karakterde olup McLaren hızıyla avantaj sağlamaya çalışıyordu, şimdi Ferrari en azından uzun düzlükleri olmayan bazı pistlerde bu kaybından bir oranda kurtulmuş.

RBR doğru ayarlarla epey avantaj kazandı, Türkiye'de Mercedes'in ara hızlanma avantajını görünce biraz umutsuzluğa kapılmıştım. Son 2 yarışta Honda motorunun Mercedes'e göre yaşlı kalıp performans kaybı yaşayabileceğini varsayarsak Verstappen'in Arabistan'a kadar mümkün olduğu kadar çok puan alması lazım.

Mercedes beklediğim kadar hızlı değildi. Sadece Verstappen sınırları zorlayıp bu zamanı yapsa bir şey diyemezdim ama Perez'in de Hamilton'a bu kadar yakın olması Mercedes aracının bu hafta güç kaybı yaşadığını düşündürttü. Sıcaklıktan dolayıdır belki BERWAR'ın dediği gibi.
 
Mercedes beklediğim kadar hızlı değildi. Sadece Verstappen sınırları zorlayıp bu zamanı yapsa bir şey diyemezdim ama Perez'in de Hamilton'a bu kadar yakın olması Mercedes aracının bu hafta güç kaybı yaşadığını düşündürttü. Sıcaklıktan dolayıdır belki BERWAR'ın dediği gibi.
Motor incelemesinden falan korkmuş olabilirler mi hocam? Bu hava odası soğutma meselesi mi ne var ya geçen RB bulduk diyordu.
Ya da hava sıcaklığından dolayı sistem normalde olduğu kadar işe yaramamıştır.
Veya bu gidişle 2 motor daha yiyeceklerini öngörüp kıstılar motoru.
 
Rüzgar ve sıcaklık Mercedes'in performansını etkilemiş gibi.

Son yarışlardaki düzlük hızı da arka süspansiyonlardan geliyordu. Ortaya çıkan görüntülerde Mercedes aracı düzlüklerde arkası yere yatıyor bu da sürüklenmeyi azaltıp düzlük hızının artmasını sağlıyor. Süspansiyonların yumuşak ayarlanmasıyla bu duruma olanak veriyor. Sezon başından İngiltere yarışına kadar Mercedes aracının arkası dengesizdi, Mercedes bu dengesizliği gidermek için arka süspansiyonları sert ayarlıyordu. Sert ayarlanan süspansiyonlarda düzlük hızını düşürür, aracın çekişini olumsuz yönde etkiler. Viraj çıkışlarında Mercedes ağır kalıyordu ve bunun sayesinde düzlük hızı şimdiki gibi iyi değildi. Sezon başında da Redbull'a göre daha büyük arka kanat kullanırdı yeterli downforce üretmek için.

Silverstone da gelen güncellemeler sonrası Toto kendisi de artık araçlarının daha geniş bir çalışma aralığına sahip olduğunu söyledi. Artık daha hızlı değiliz ama daha geniş bir çalışma aralığına sahibiz dedi. Artık yavaş virajlarda da Mercedes, Redbull kadar hızlı. Aerodinamik tarafta Mercedes tarafında ciddi bir gelişme var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı