Mustafa_01
Femtopat
Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.Birinin özel alanını ihlal etmediğin sürece hayır.
Genel olarak kimse başkasının ne yaptığını umursamaz ama yerine göre değişebilir. Redneck dolu bölgelerde bırak siyahi olmayı, Avrupa'nın göbeğinden gitsen de sıkıntı yaşarsın. Dindar mahallelerde de sorun olabilir.
Buraya göre fersah fersah daha iyi ve öğretim ücretleri de yüksek. Bırak burayı, hibe bulunamazsa orada yaşayan orta direk aileler için bile birden fazla çocuk varsa ve özel üniversiteye gidiyorsa maddi sorun yaratacak kadar yüksek.
İyi tarafları olduğu gibi kötü tarafları da olan bir ülke, hiçbir yerde her şey toz pembe olmuyor. Mesela barınma ve diğer giderlerin aşırı yüksek olduğu bir sürü yer var, yıllık 150 bin dolar maaş ile bile yüksek standartta hayat süremeyeceğin bölgeler var. Sağlık giderleri akıl almaz düzeylerde, kapsamlı bir sigorta yoksa ya da sigorta ile ilgili bir sorun yaşanmışsa milyon dolarlık faturalar bile çıkabiliyor. Vasat üstü eğitim de oldukça pahalı. Şehirleşme konusunda bence çok kötüler, şehir yapılarından dolayı trafik çok fazla oluyor ve şehir alanlarının genişliği nedeniyle araba orada ciddi bir ihtiyaç durumunda. Çok şanslı ulaşım rotaları üstünde olan lokasyonlardaki ev fiyatları da otomatik olarak çok pahalı oluyor bu yüzden.
Yine de sisteme (borçlandırma sistemi) direnmek yerine uyumlu bir hayat kurabilirsen ve hayatında ciddi bir talihsizlik yaşamazsan gayet ideal bir yaşam sunabiliyor. Fırsatlar buraya göre daha fazla ama bazı kariyer alanlarında o fırsatlar için girilen rekabet de korkunç düzeylerde. Çoğu yerde çevre daha güvenli ama tabii her şehirde olduğu gibi yaklaştığında dikkatli olman gereken yerler de var.
Sözün özü adaptasyon konusunda büyük sıkıntı yaşamazsa, tembel biri değilse ve kafasındaki ABD hayalini abartmak yerine farkındalığı yüksek şekilde gidilmişse mutlu olunabilecek bir yer. Ben adaptasyon ve iş hayatında stres yönetimi konusunda başarısız olduğum için rekabete giremedim, sonuç olarak bana uygun bir ülke olmadığına karar verip geri döndüm. O günden beri de sadece arkadaşlarımı görmek için birkaç defa daha gittim, tekrar yerleşmeyi düşünmedim.
Redneck tiplemeler güney yani Texas veya güney doğu bölgelerde var diye biliyorum.
Vasıflı kişi orada rekabet ederse rahatlıkla yaşar o zaman.
Birde eyalet ve şehir olarak yaşanabilecek en iyi yer hangisidir.