ABD neden İsrail'i koruyor?

Öyle değil aslında, Avrupa'daki birçok ülke Amerika'yı sevmiyor fakat Ruslar yüzünden Amerika'ya sıcak bakıyorlar. Eğer bugün Rusya olmasaydı yani, Avrupa Birliği'nin içinde olsaydı veya Avrupa için tehlike olmasaydı Avrupa'daki hiçbir ülke Amerika'yı tınlamazdı.

Eğer güçlü olamıyorsan, güçlünün yanında olacaksın.

Avrupa, Amerika'yı Rusya'ya karşı denge unsuru olarak kullanıyor demek istiyorsunuz galiba Sergen Bey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye NATO'ya güvenmemeli bence, ben hiç güvenmiyorum fakat Ruslara hiç güvenmemeli. Keşke demokratik bir ülke olsak, iç sorunumuz olmasa tamamen tarafsız olsak fakat maalesef :(
Öyle evet. Şunu soracağım, Amerikan arkadaşım var diyordunuz? O arkadaşınıza Azerbaycanlılar hakkında bir şey sorduğunuzda ne gibi, nasıl cevaplıyordu?

Öyle değil aslında, Avrupa'daki birçok ülke Amerika'yı sevmiyor fakat Ruslar yüzünden Amerika'ya sıcak bakıyorlar. Eğer bugün Rusya olmasaydı yani, Avrupa Birliği'nin içinde olsaydı veya Avrupa için tehlike olmasaydı Avrupa'daki hiçbir ülke Amerika'yı tınlamazdı.

Eğer güçlü olamıyorsan, güçlünün yanında olacaksın.
Aslına bakılırsa, Rusya'nın üye olmaması daha doğrusu olmasına gerek olmaması da buna dahil. Yani Rusya ile ABD'nin arasında sıcak bir ilişkisi olduğu söylenemez elbette.

Öyle evet. Şunu soracağım, Amerikan arkadaşım var diyordunuz? O arkadaşınıza Azerbaycanlılar hakkında bir şey sorduğunuzda ne gibi, nasıl cevaplıyordu?

Soruyu anlamadım fakat bizimle dost olduklarını biliyor sadece, Amerikan dediğim Yunan asıllı Amerikan Türkiye'ye gelmiş türkçesi çok iyi ama ABD'de yaşıyor. Hatta İsrail'e gönüllü askerlik başvurusu yapmış ama 2 yaş farkla alınmamış.

Avrupa, Amerika'yı Rusya'ya karşı denge unsuru olarak kullanıyor demek istiyorsunuz galiba Sergen Bey.

Bugün Amerika olmasa, Putin durur mu? Siz bana söyleyin.

Soruyu anlamadım fakat bizimle dost olduklarını biliyor sadece, Amerikan dediğim Yunan asıllı Amerikan Türkiye'ye gelmiş türkçesi çok iyi ama ABD'de yaşıyor. Hatta İsrail'e gönüllü askerlik başvurusu yapmış ama 2 yaş farkla alınmamış.

Cevabımı aldım 👍🏻

Yani Rusya'nın gerçek bir gücü var ama bunu ABD yüzünden ortaya çıkaramıyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı