ABD'yi ayağa kaldıran polis cinayeti!

ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) Minneapolis kentinde 4 polis memuru George Floyd adında bir kişiyi gözaltına alırken boğarak öldürdü. George Floyd isimli kişinin ölümü ardından dört polis memurunun işine son verildiği belirtilirken, binlerce kişi sokağa çıkarak gösteri düzenledi. Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Floyd’un ölümüne karışan 4 polisin görevlerine son verildiğini duyurarak ‘’Bu doğru bir karar’’ ifadesini kullandı. Vatandaşların çektiği ve sosyal medyada paylaşılan video kaydında, beyaz polisin yere yatırarak diziyle boynuna bastığı Floyd, dakikalar boyunca defalarca "Lütfen, nefes alamıyorum, lütfen" şeklinde yalvarmıştı. Bir süre sonra yerde hareketsiz kalan Floyd, daha sonra gelen acil sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınarak hastaneye kaldırılmış ancak kısa süre sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Haber hakkında daha fazla detay öğrenmek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Kaynak : Habertürk
 
Amerika'da yılda kaç polis öldürülüyor bir araştır istersen. Yılda 1000 civarı sivil de polis kurşunuyla ölüyor.
Bu bir başarı değildir, hukuk devleti suçluyu yargılar, sorgusuz sualsiz öldürmez.

Bu o ülkenin güvenli olduğunu değil tam tersine ne kadar vahim bir durumda olduğunu gösterir.
Bunun sebebi aslında ırkçılıktan kaynaklanıyor. Zaten polisler kural tanımıyor orada vurması serbest yani, ancak yaptıkları etik değil evet.
 
Arada bi açar izlerim bu tür reality şeyleri. Usa'de günde belki 1000 kere oluyor bu olaylar. Fazla gerginler bence.
Bi olay duymuştum. bir Türk, Amerika'da yolda arabayla gidiyor, stop lambası mı kırıkmış hız limitini mi geçmiş neyse arkasında pols arabası siren çalıyor dur anonsu yapıyor. Normalde orda böyle bi durumda yavaşça kenara çekip ellerini direksiyonun üstünde görünecek şekilde durursun ani hareket yapmazsın. Bi ceza kesip bırakacaklar. Ama bizim eleman Türkiye'den alışık olduğu şekilde pat diye arabadan inip "ya memur bey naptım ben şimdi.." tarzında hareket edince panik yapıp buna 2 şarjör boşaltıyorlar. Bunu birinden dinlemiştim videosunu görmedim doğru mu yalan mı bilmiyorum ama olmayacak bi olay da değil yani.
 
@161553 Hocam 1 ayda ortalama 100-200 haber oluyordur bu tarz olaylar ancak günde 1000 kere falan olduğunu da zannetmiyorum. Bunun sebebi aslında gerginlik değil de eski yıllardan beridir gelen kirli ırkçılık zihniyeti. Sırf bir insanın derisindeki pigmentler farklı diye böylesine davranılması akıl almaz. Mantık içermiyor yani.
 
Beyaz ABD vatandaşları farklı devletlerden gelen beyaz tenli insanlara bile ırkçılık yapabiliyor. Bunun için farklı bir aksanda İngilizce konuşmak bile yetiyor. Zencilere yapılan ırkçılığın ise haddi hesabı yok. Videoyu izlerken tüylerim ürperdi. Polisin yüz ifadesi ise aşırı sinirlendirdi.
 
@Fatih Işık İşe yaramaz bir zihniyet ve bozuk karakterliğin yüze yansımış hali. Vatandaşları da bir şey yapamıyor, onlara acıyorum. Karşı çıktıklarında hop sen de öldün ! İki tane kurşun bitti gitti. Böyle giderse Amerika Birleşik Devletlerini ciddi sorunlar bekliyor olacaktır.
 
@Gunfheum Bu olaylar yıllardır yaşanıyor, ABD için pek sorun oluşturmuş gibi durmuyor aksine sanki bilerek daha da ileri gidiyor. Polislerin pek suçu yok aslında, eğitimi alırken böyle veriyorlar ve onlar da bunu uyguluyor üstüne kuralların sınırlı olması da daha kötü hale getiriyor. Özellikle ABD'de siyahi olmak öldürülmek için en iyi sebep olarak görülüyor. Onlara göre siyahiler dünyanın bir parçası değilmiş, sanki aynı kanı taşımıyoruz gibi. Aksine siyahiler daha cömert ve iyi kalpli, bunu saat satan siyahiler ile sohbet ederek anlayabilirsiniz. Hepsi işlerini namusu ile yapıyor, asıl öldürülmesi gereken var ise belirli kitledeki beyazlardır. Çünkü belki de 50 yılı aşkın süredir siyahi insanları ırkçılık ile sömürdüler, bunun en üzücü yanlarından birisi ise siyahilerin çikolata toplayıp 1 dolara çalışması ve hiçbir şekilde çikolatanın tadını bilmemeleridir.. Hatta yüzyıllardır sömürülüyorlar, ancak son 50 yılda şiddetli olarak arttı.
 
@Gunfheum Bu olaylar yıllardır yaşanıyor, ABD için pek sorun oluşturmuş gibi durmuyor aksine sanki bilerek daha da ileri gidiyor. Polislerin pek suçu yok aslında, eğitimi alırken böyle veriyorlar ve onlar da bunu uyguluyor üstüne kuralların sınırlı olması da daha kötü hale getiriyor. Özellikle ABD'de siyahi olmak öldürülmek için en iyi sebep olarak görülüyor. Onlara göre siyahiler dünyanın bir parçası değilmiş, sanki aynı kanı taşımıyoruz gibi. Aksine siyahiler daha cömert ve iyi kalpli, bunu saat satan siyahiler ile sohbet ederek anlayabilirsiniz. Hepsi işlerini namusu ile yapıyor, asıl öldürülmesi gereken var ise belirli kitledeki beyazlardır.

Bence kimsenin öldürülmesine gerek yok hocam, bu zihniyete karşılık halkı bilinçlendirme ve sistemde köklü değişiklikler çözüm olarak öngörülebilir. Polisin sıkı ve katı bir eğitim alması iyi bir şey ancak bu kadarı da fazla. Irkçılık bunlarda takıntı haline gelmiş, yaşam felsefesi olmuş resmen !
 
Ecel gelirse ölürsün. Mars ta da olsan ecel gelirse ölürsün. İnsanlarla polislerle fazla karşılaşmak istemiyorsan tenha yerde ormanlık alanda ev yaparsın kendine müstakil. Abd içinde geçerli bu.
 
Yurt dışından akan beyinler dışında kendi halklarının bir işe yarayacağını düşünmüyorum.

Düşün, adamlarda NASA var, halkları düz dünyaya ve Ay'a gidilmediğine inanıyor...
Kendileri de biliyor zaten ne olduklarını. Ara sıra röportajlarda görüyorum, aradan sıyrılmış 3-5 kişi ciddi ciddi ''Amerikan halkına'' kibar tabiriyle beyinsiz diyor. :) Öyle ülkeden böyle sorunlar çıkıyor işte, hayatın adaleti.

Dünyanın her köşesinden sağlam adamları toplayıp kurdukları silikon vadisiyle övünüyorlar. :)
 

Geri
Yukarı