ABD'yi ayağa kaldıran polis cinayeti!

ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) Minneapolis kentinde 4 polis memuru George Floyd adında bir kişiyi gözaltına alırken boğarak öldürdü. George Floyd isimli kişinin ölümü ardından dört polis memurunun işine son verildiği belirtilirken, binlerce kişi sokağa çıkarak gösteri düzenledi. Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Floyd’un ölümüne karışan 4 polisin görevlerine son verildiğini duyurarak ‘’Bu doğru bir karar’’ ifadesini kullandı. Vatandaşların çektiği ve sosyal medyada paylaşılan video kaydında, beyaz polisin yere yatırarak diziyle boynuna bastığı Floyd, dakikalar boyunca defalarca "Lütfen, nefes alamıyorum, lütfen" şeklinde yalvarmıştı. Bir süre sonra yerde hareketsiz kalan Floyd, daha sonra gelen acil sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınarak hastaneye kaldırılmış ancak kısa süre sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Haber hakkında daha fazla detay öğrenmek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Kaynak : Habertürk
 
ABD ırkçı bir ülkedir, hiçbir zaman sosyal dayanışma olmamıştır. Siyahilere olan ırkçılık da hiçbir zaman bitmemiştir.
Adamı kurtarmak yerine videoya çekenler var. Böyle berbat bir şey görmedim.
Karınlarında bir delik açmak istiyorlarsa olur.
Bi' ara siyahiler isyan çıkarmıştı. Bir şehir komple kapanmış, yangınlar, yakılan tırlar.

Çok sıkıntı. Amerika'da bu kadar ileri bir ekonomi, askeri bir devlet. Ama sosyal birliktelik şansı %1 bile değil. Yapacak bir şey yok.
1992 Los Angeles olayları. Los Angeles'te siyahi ABD vatandaşı Rodney King'i darp etmekle suçlanan dört polisin mahkeme tarafından suçsuz olarak karar verilmesiyle altı gün boyunca Los Angeles başta olmak üzere ABD'nin birçok yerinde binlerce kişinin isyan etmesi olayıdır. 53 kişi ölmüş, binlerce kişi yaralanmış ve 1 milyar doların üzerinde maddi hasar oluşmuştur.
 
Yeni güncelleme tarihi: 29 Mayıs 2020

ABD'de polis şiddetine tepkiler dinmiyor! Karakolu ateşe verdiler.

ABD vatandaşı George Floyd'un polis memuru tarafından öldürülmesinden sonra protesto eylemleri sürüyor. Eylemciler, güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelirken Minneapolis Polis Merkezi'nin girişini ateşe verdiler.

Sosyal medyada infial yaratan görüntülerde Derek Chauvin ve beraberindeki üç polis Floyd’u yakalarken...

Haberin devamı: ABD'de polis şiddetine tepkiler dinmiyor! Karakolu ateşe verdiler
Kaynak: Sözcü

Haberin devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Kaos olmaması için hiçbir sebep görmüyorum, ateşe vermeleri düz mantıkta doğru olmasa da bu olay için bence az bile. Irkçılığın bir an önce bitmesi ve belirli kesimi köleleştirmek yerine eşit davranılması gerekiyor.
 
Kaos olur mu bilmem ancak olabileceği sinyalini almış olduk.
Kaos olacaktır, ırkçılığa birçok insan şu anki dönemde karşı Amerika'da da büyük bir kitle mevcut ve bu olay normal ölüm değil bilerek öldürülme. Haliyle daha da ileri gidebilirler, 1992 gibi bir Kaos olur mu bilmem ancak ona çok yaklaşabilir.
 
Bir arkadaş polis çeker vurur demiş polisin hemen öyle çekip vurma gibi bir hakkı yok bunu bir araştırın isterseniz ama bir de havalimanındamı, metrodamı bir kişi birilerini yaralayıp polisin yaklaşmasına izin vermemişti ama medya o iki polisi bitirmişti.
Bir arkadaş polis çeker vurur demiş polisin hemen öyle çekip vurma gibi bir hakkı yok bunu bir araştırın isterseniz ama bir de havalimanındamı, metrodamı bir kişi birilerini yaralayıp polisin yaklaşmasına izin vermemişti ama medya o iki polisi bitirmişti.

Ezhelin olay şarkısını yabancı dillerde de dinletmek lazım.
 
ABD polisi öyle bir çeker vurur ki, hakkı yok fakat örneğini defalarca gördük. Ayrıca Ezhel şarkısı ne alaka onu anlayamadım.
 
Bana Eric Garner'i hatırlattı. "I can't breathe" gördüğümde çok üzülmüştüm.
KATİLLER
- Derek Chuavin
- Tou Thao (Adamı o boğmasada izleyip bir şey demedi)
 
ABD polisi öyle bir çeker vurur ki, hakkı yok fakat örneğini defalarca gördük. Ayrıca Ezhel şarkısı ne alaka onu anlayamadım.

Arkadaş bizim polislerden bahsetmiş farkındaysan ABD için değil.
Eğer sözleri düşünerek dinlersen anlasın dostum.
Doğuda, polise saldırmaya elinde sandalye ile gelen bir adamı vuran polise demediklerini bırakmadılar.

Bunu kastettim.
 
Türk hukukunda, kolluk görevlileri görevlerini yerine getirirken direnişle karşılaşmaları halinde veya meşru savunma yapmak zorunda kaldıkları durumlarda zor ve silah (kuvvet) kullanmaya yetkilidir ve bu yetkiler esas itibariyle sadece kolluk görevlileri tarafından kullanılabilinir. Daha fazla bilgi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

@Furkan17TR Arkadaşımızın belirttiği şekilde de polise saldırı düzenlenmiş ve polis kendini savunmak zorunda kalmıştır.

Son olarak bahsi geçen kişinin yaptığı şarkılarda ''kafam güzel, geceler, uyuşturucu, alkol'' tabirlerini kullanan bir kişiyi ciddiye alamıyorum kusura bakmayın.
 

Geri
Yukarı