Abra A5 v16.6 laptoptan yüksek fan sesi geliyor

yagizvsx

Hectopat
Daha fazla  
Abra A5 v16.6 kullanıyorum, eskiden cok ses gelmezken bir anda motor ara gazı verir gibi bilgisayar acılınca ses vermeye basladı. Bir de Control panelini artık düzgün kullanamıyorum bile. Silip indirdiğimde bile Control paneli sorun değil fakat bu fanın aşırı yüksek ses sebebi nedir?

Hey adamım çılgınlık yapıp istersen bir bakım yap.

Neyse şaka bir yana kaç yıldır içini açıp macunları değiştirmedin.

Abra A5 v16.6 kullanıyorum, eskiden cok ses gelmezken bir anda motor ara gazı verir gibi bilgisayar acılınca ses vermeye basladı. Bir de Control panelini artık düzgün kullanamıyorum bile. Silip indirdiğimde bile Control paneli sorun değil fakat bu fanın aşırı yüksek ses sebebi nedir?
sicaklik degerleri nasil hocam

Fanlar tozlanmıştır büyük ihtimalle hocam, laptopun içini açıp bakım yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Hocam eğer ses darıltı seklindeyse sorun bende de var ama fanların hava üfleme sesi yüksek geliyorsa orasını bilemiyorum darıltıyada tek çözüm teknik servise göndermek oluyor tabii garantisi geçmediyse fanları beleşe yenilerler ama bence sorun fanlara içeriden kablo veya bant benzeri bir nesnenin çarpması olabilir.

Hey adamım çılgınlık yapıp istersen bir bakım yap.

Neyse şaka bir yana kaç yıldır içini açıp macunları değiştirmedin.
normalde yılda bir yeniliyorum macununu laptobun fanlarınıda temizliyodum eskiden böyle ses gelmiyodu daha geçen ay temizlediğim halde fanlar eskisinden daha fazla ses çıakrmaya başladı kirden olacağını zannetmiyorum

Hocam eğer ses darıltı seklindeyse sorun bende de var ama fanların hava üfleme sesi yüksek geliyorsa orasını bilemiyorum darıltıyada tek çözüm teknik servise göndermek oluyor tabii garantisi geçmediyse fanları beleşe yenilerler ama bence sorun fanlara içeriden kablo veya bant benzeri bir nesnenin çarpması olabilir.
benimkide öyle bişey ya galiba bi anda artıp motor gibide cıkıyo bazen ama

Normalde yılda bir yeniliyorum macununu laptopun fanlarınıda temizliyordum eskiden böyle ses gelmiyordu daha geçen ay temizlediğim halde fanlar eskisinden daha fazla ses çıakrmaya başladı kirden olacağını zannetmiyorum.

Benimki de öyle bir şey ya galiba bir anda artıp motor gibi de cıkıyor bazen ama.

Ben benimkini onarıma gönderdim 750 TL'ye CPU fanı değiştirdiler motoru yemiş senin de öyle olmuş olabilir bilgisayara zarar vermeden onarıma götür bana kalırsa hem onarımda beleş bakım da yapıyorlar :D

1745084841662.png

valla ısı değerleri böyle bi içini açıp temizledim ses eskisinden de azaldı bu ses hala ama eskiden daha fazla olduğuna eminim değildi eminim bi bakıma yollicam yanıtlar için teşekkür ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı