Abra A7 v13.2 verimsiz çalışıyor

Kal

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, A7 v13.2 kullanıyorum güncel BIOS'u aldım, kurdum. Şimdi şöyle fantastik bir sorun var, gerçi BIOS güncelleme öncesinde de vardı. Turbo Boost'u devre dışı bırakarak oyunları oynuyorum genelde, güç çekişinden ötürü Turbo Boost açıkken tam güçteki ekran kartı ile beraber 90 derece sınırlarını zorluyor. Tabii ekran kartı 80'lerde. Bunlar kabul edilebilir sıcaklık değerleri değil. BIOS güncellemesinde inşallah anlık voltaj çekimini düzene getirmişlerdir dedim fakat o da nafile. Aynı sorun devam ediyor. Şöyle söyleyeyim Far Cry 5 bench yaparken ekran kartı normal güç ayarında, işlemci Turbo Boost kapalı ortalama 70 FPS. Aynı ayarlar bu sefer Turbo Boost açık ortalama 90 FPS. Kısacası optimal verimi alamıyorum. Bu arada yeni BIOS'u isteyenler DM atabilirler. Fakat şu Intel'in Turbo Boost'u için Throttle Stop üzerinden PL değerlerini açıklayacak bir insan lazım. Intel XTU üzerinden yaparsak o da olur ama arayüzü tam bir garabet. Yani benim gözümde optimal Turbo devredeyken CPU 75 GPU 70 civarı idealdir.

Edit: Ayrıca tam güç çekiminde GPU saat hızı 1900'lerle 1500'ler arasında salınıyor çok stabil değil. Sanırım ekran kartını stabil bir BIOS ile flashlamak gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı